2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán 3-1-re legyőzte szerdán a máltai Vallettát a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi idegenbeli visszavágót.

  • Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros

Amennyiben a magyar bajnok a papírformának megfelelően továbbjut, akkor a következő körben valószínűleg a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden 2-0-ra nyert a georgiai Saburtalo vendégeként.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Ferencváros-Valletta (máltai) 3-1 (2-0)

Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a máltai csapat, az első lövést is Dibusznak kellett hárítania, de az idő múlásával az esélyesebbnek tartott Ferencváros átvette a játék irányítását. Ennek eredményeként, ha szerencsés körülmények között is, de vezetést szerzett a zöld-fehér együttes, mert Dvali csúsztatása a mögötte helyezkedő kapus fejéről vágódott a hálóba. A bekapott gól nem roppantotta meg a riválist, de erejéből már nem igazán futotta ellentámadásokra az egyre nagyobb önbizalommal futballozó Ferencváros ellen, amely ráadásul Lanzafame 11-esével megduplázta előnyét a szünetig.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a magyar bajnok, amely nagy nyomás alatt tartotta az ellenfelet és számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket. Ebben a periódusban szinte teljesen beszorultak a szigetországiak, akik a félpályán is csak elvétve jutattak át. Csak idő kérdése volt, mikor talál be ismét a Ferencváros, ez végül Lanzafaménak sikerült. A magyar csapat a biztos előny birtokában is rendületlenül támadott, de ez megbosszulta magát, mivel a hajrában egy gyors ellenakcióból szépített a rivális, így a zöld-fehérek kétgólos előnnyel várhatják a máltai visszavágót, de a mérkőzés alapján akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, még ha a hosszabbításban Dibusznak egy ízben nagy bravúrt is be kellett mutatnia.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!