2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Katar 2022: Argentin öröm, francia szomorúság

Szinte megremegett a föld Argentinában a győztes gól után - mondhatni mindenki az utcákra vonult, miután a dél-amerikai állam vasárnap Lionel Messi vezérletével, 11-esekkel megnyerte a labdarúgó-világbajnokságot. A francia szurkolók ugyanakkor elkeseredettek voltak, sőt több nagyvárosban is a rendőrökre támadtak. Tűzijátékkal lőtték az egyenruhásokat, akik válaszul könnygázt vetettek be.

  • Katar 2022: Argentin öröm, francia szomorúság

Földindulásszerű üdvrivalgás fogadta az argentinok győztes gólját Buenos Airesben. A fanatikus szurkolók órákon át ugráltak az utcákon és a tereken, örömkönnyek között, kisgyermekeket a magasba emelve ünnepelték a dél-amerikai állam harmadik világbajnoki címét.

- Nagyon boldog vagyok, az apám azt mondta nekem, látnom kell, ahogy Argentína világbajnok lesz! Meg akarom ezt az érzést osztani vele! - üvöltötte egy fiatal lány szinte extázisban.

Franciaországon ugyanakkor elkeseredettség vett erőt. A szurkolók nem örömkönnyeket hullattak, a tereken drukkoló százezrek ugyanakkor emelt fővel távoztak. Azt mondják, jól játszott a csapatuk.

- Nem kell szégyenkeznünk a vereség miatt, 2-0 után visszajöttünk a meccsbe. De a tizenegyespárbaj a szerencsén múlik - mondta sajnálkozóan egy fiatal férfi.

Voltak azonban olyanok, akik ismét a rendőrökön és az utcán autózókon vezették le a feszültséget - ahogy a marokkói válogatott mérkőzései után, most is többen a rendőrökre támadtak. Párizsban, Lyonban és Nizzában is tűzijátékkal lőtték az egyenruhásokat, akik válaszul könnygázt vetettek be és erőszakkal oszlatták fel a tömeget.

Ugyanezen a napon piros füstbe burkolózott Zágráb - hazaérkeztek a vb-harmadik horvátok, akik szombaton győzték le Marokkót a bronzmérkőzésen. A játékosok egy autóbusz tetején utaztak, majd szabadtéri koncerttel ünnepeltek több tízezer szurkolóval együtt. A horvát nemzeti tizenegy az elődöntőben éppen a világbajnok Argentínától szenvedett vereséget, azonban a négy évvel ezelőtti ezüst mellé begyűjtött bronzérem hasonlóan fényesen csillog a horvátok szemében, mint egy aranyérem.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!