2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Kásler Miklós: Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált

Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált, részei lettek a magyar legendáriumnak - jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Velencén, ahol letették a városi sportuszoda alapkövét.

  • Kásler Miklós: Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált

Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a "test edzése és a lélek emelése" miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos érdeklődést a település iránt.

A projektgazda Velence Plus Kft. ügyvezetője, László Csaba az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a létesítmény jövő év közepére készül el. A cégben a város és egy vagyonkezelő cég 40-40 százalékos tulajdonos, 20 százalékot pedig a Velencei-tavi Úszó és Vízilabda Egyesület birtokol - tette hozzá.

A sajtóanyag szerint az 5,197 milliárd forintból megvalósuló létesítményben lesz egy ötven méteres, FINA szabványos verseny medence, tovább két húszméteres tanmedence és egy kültéri tanmedence. A több mint nyolcezer négyzetméteres uszoda befogadóképessége lelátóin 500 ember fér el, az öltözők ezer embert tudnak egyszerre kiszolgálni.

A Velence Plus Kft. - a Vasas fiókcsapataként - három utánpótlás vízilabdacsapatot versenyeztet a Dunántúli Vízilabda Ligában, közel száz igazolt versenyzővel rendelkezik.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!