2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Sport

Ihász Veronika első magyarként nyert meccset és rekordot döntött a darts-vb-n

Saját bevallása szerint a mennyet és a poklot is megjárta az angliai Lakeside-ban Ihász Veronika, az első magyar dartsos, aki mérkőzést tudott nyerni világbajnokságon.

  • Ihász Veronika első magyarként nyert meccset és rekordot döntött a darts-vb-n

A vasárnapig tartó vb első fordulójában a magyar dartsos az amerikai Paula Murphyt győzte le 2-0-ra, és bár a nyolcaddöntőben az ötödik kiemelt angol Beau Greavesszel szemben 2-1-re alulmaradt, a második meccsen megdobta a vb-k történetének legmagasabb, női induló által elért kiszállóját, 164-ről fejezte ugyanis be a játékot.

"Érdekes volt ez a pár nap, megjártam a mennyet és a poklot is, de nagyon jólesett, ahogyan a magyar dartsosok támogattak, a velem kint lévő csapat pedig csodálatos munkát végzett, mindent megtettek, hogy a lehető legjobb állapotban álljak oda a tábla elé" - nyilatkozta pénteken Ihász az M4 Sport Sporthíradójának. Hozzátette, kicsit még csalódott a vereség miatt, úgy érzi, jobban teljesíthetett volna az angol riválissal szemben.

Arról, hogy első magyarként nyert mérkőzést világbajnokságon, azt mondta, az összecsapás előtt pánikba esett, de végül nyugodtan tudott játszani, a győzelem pillanatában pedig hatalmas boldogságot érzett.

"Mindkét alkalommal kicsit későn érkeztem meg a mérkőzésbe, de köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített, nélkülük nem teljesítettem volna így" - jelentette ki Ihász, aki úgy vélte, akár már ezen a vb-n megdőlhet a 164-es kiszállóval felállított rekordja.

"Nagyon jó érzés, hogy sikerült letennem valamit az asztalra, de sok meccs van még hátra a vb-n, a lányok jól játszanak, előfordulhat, hogy megdöntik ezt a csúcsot" - mondta.

Ihász kijelentette, mindenképpen szeretne újra játszani a vb-n, ezért az az elsődleges célja, hogy ismét kijusson a tornára, és "egy kicsit jobb teljesítménnyel" még tovább jusson.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Bűncselekmény lehet a Demokratikus Koalíció tagjainak adott kedvezmény – mutatott rá az Origónak a Századvég Intézet alkotmányjogásza. Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: ebből is látszik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!