2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Igazi erőmérő összecsapással folytatódik a BL

2016. február 16., kedd 12:47, frissítve: kedd 13:05

A nyolcaddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A Chelsea a Paris Saint-Germainnel, a Benfica pedig a Zenit Szentpétervárral csap össze.

Az angol bajnoki címvédő, ám a mostani szezonban pocsékul szereplő Chelsea és a francia bajnokságban még veretlen Paris Saint-Germain az előző két két BL-idényben is találkozott az egyenes kiesési szakaszban. A különbség annyi, hogy már nem José Mourinho néz farkasszemet Laurent Blanc-szal.

„Mindenki tisztában van azzal, hogy nem kezdtük jól a szezont, de december óta sokat javult a csapat. Továbbra is sokat kell fejlődnünk ahhoz, hogy tovább tudjunk jutni. A PSG elleni meccs egy jó teszt lesz a játékosoknak. Úgy gondolom, 50-50 százalék esélye van a két csapatnak, és remélem, hogy felénk billen majd a mérleg nyelve” – mondta a Chelsea új vezetőedzője, Guus Hiddink.

A francia bajnokságot utcahosszal vezető párizsiak mestere igazi erőmérő összecsapásra számít. „Úgy gondolom, ez egy kemény, agresszív meccs lesz. Úgyhogy nem a megszokott játékunkat fogjuk játszani. Tudom, hogy John Terry nem játszhat, ez azonban nem befolyásolja a taktikánkat, de az igaz, hogy a hiánya komoly gondot okoz a Chelsea-nek, mivel ő egy igazi vezér a pályán” – jegyezte meg Laurent Blanc.

A másik mérkőzésen előny lehet a portugál Benficának, hogy az orosz bajnokság márciusban indul, így a Zenit csak edzőtáborozással tudott készülni a lisszaboni derbire.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!