2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Ifjú jégkorongozók lepték el a városligeti pályát

Hír TV

2018. január 20., szombat 21:35, frissítve: vasárnap 15:33

Harmadszor rendezték meg a magyar jégkorong napját. Az eseményre több mint 1000 gyerek látogatott ki a Városligetbe.

Ifjú jégkorongozó-palánták lepték el a Városligeti Műjégpályát, ahol harmadik alkalommal rendezték meg a magyar jégkorong napját. Az U8-as és az U10-es korosztály számára minitornákat rendeztek.

A hétéves Levente a Sportországi Cápák csapatát erősítette:

– Mióta hokizokl?
– Lassan egy éve.
– Szereted?
– Igen.
– El tudod magad képzelni a válogatottban vagy a magyar bajnokságban?
– Igen.
– Ki a kedvenc játékosod?
– Vass János.

A gyerekek a magyar bajnokság legjobbjaival is találkozhattak. Duschek Dávid harmadik lett a Dunaújvárossal a magyar jégkorongliga nemrég véget ért alapszakaszában.

„Általános iskolában, amikor jártam, volt egy tesitanárom, aki úgy gondolta, hogy jól korcsolyázom, és jó vagyok fociban kapusnak, és ő összekombinálta a kettőt, és mondta, hogy menjek el jégkorongozni. Úgy gondolom, jó döntést hoztam” – mesélte a jégkorongozó.

A rendezvényre csaknem 1200 gyermek látogatott ki.

„Szerencsére egyre többen választják a jégkorongot. Nyilván ez nekünk nagyon jó. A már több mint hatezer utánpótláskorú igazolt játékosunk között nagyon sok a lány, egyre többen választják ezt a sportágat, aminek külön örülünk. Egyre népszerűbb a sportág, és azon vagyunk, hogy ez így is maradjon. Egyre több jégpálya fog épülni az országban” – emelte ki Boros Péter, a Magyar Jégkorong Szövetség kommunikációs igazgatója.

Az érdeklődők számára korcsolyaoktatás is zajlott, valamint ki lehetett próbálni a kapura lövést és az asztali hokit is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!