2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Hősként fogadták a odahaza a japán focistákat

Hír TV

2018. július 5., csütörtök 15:46, frissítve: csütörtök 15:57

Ma sincs mérkőzés a labdarúgó vb-n, a kiesett csapatok viszont folyamatosan utaznak haza. A drámai végjátékban kiesett Japánokat üdvrivalgás fogadta. A vezetőedző ugyanakkor nem hosszabbítja meg szerződését.

„Üdv itthon – köszönjük az izgalmakat!” Ilyen és ehhez hasonló feliratokkal várták kedvenceiket a japán szurkolók a Narita nemzetközi repülőtéren. A kiesés ellenére a szurkolók ujjongva üdvözölték a futballistákat – a szövetségi kapitány azonban nem tervez folytatást.

„A szerződésem a hónap végén lejár. A megállapodás az volt, hogy a világbajnokság végéig vezetem én a csapatot, nem tovább” – mondta Akira Nishino.

Japán már 2-0-ra is vezetett az esélyesebbnek tartott Belgium elleni nyolcaddöntőben – a rutinos szupersztárokkal felálló belgák azonban 20 perc alatt felőrölték a japán csapatot, végül egy utolsó pillanatban lőtt góllal 3-2-re győztek.

„Edzői pályafutásom alatt sosem voltam még ilyen helyzetben. Egész egyszerűen nem tudom, hogyan veszítettük el a meccset az utolsó 30 percben, talán nem tudtuk felvenni azt a sebességet, amit a belgák diktáltak” – mondta Nishino.

Japán így nem tudta története legjobb szereplését, a negyeddöntőbe jutást elérni, de stílusosan távoztak Oroszországból – a meccs után teljesen kitakarították öltözőjüket, és oroszul mondtak köszönetet a szervezőknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!