2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Hollandia és Ecuador döntetlenjével Katar kiesett

A holland válogatott 1-1-es döntetlent játszott az ecuadori csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján, így a házigazda már biztosan kiesett az A csoportból a második fordulót követően.

  • Hollandia és Ecuador döntetlenjével Katar kiesett

Katar így a Dél-afrikai Köztársaság 2010-es búcsúja után a második vb-házigazda lett, amely már a csoportkörben búcsúzott.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Hollandia-Ecuador 1-1 (1-0)

---------------------------

al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 833 néző, v.: Musztafa Gorbal (algériai)

gólszerzők: Gakpo (6.), illetve Valencia (49.)

sárga lap: Méndez (57.)

Hollandia:

----------

Andries Noppert - Daley Blind, Nathan Aká, Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Denzel Dumfries - Davy Klaassen (Steven Berghuis, 69.), Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners (Marten de Roon, 80.) - Cody Gakpo (Wout Weghorst, 79.), Steven Bergwijn (Memphis Depay, a szünetben)

Ecuador:

--------

Hernán Galíndez - Pervis Estupinán, Piero Hincapié, Félix Torres, Jackson Porozo, Angelo Preciado - Michael Estrada (Jeremy Sarmiento, 74.), Moisés Caicedo, Jhegson Méndez, Gonzalo Plata (Romario Ibarra, 90.) - Enner Valencia (Kevin Rodríguez, 90.)

I. félidő:

----------

6. perc: Aké indította a hollandok támadását, Klaassen lekészítette a labdát Gakpónak, aki a tizenhatos vonaláról a hálóba lőtt (1-0).

II. félidő:

-----------

49. perc: Estupinán lövése kipattant Noppertről, de éppen Valencia elé, aki közvetlen közelről a hálóba passzolt (1-1).

A hollandok a meccs elején vezetést szereztek, és bár támadásban maradtak, de újabb helyzet nem adódott előttük. A félidő közepén Ecuador, amely hét meccs után kapott ismét gólt, átvette a kezdeményezést, a 32. percben Valencia bombáját Noppert védte bravúrral, majd az első félidő utolsó percében les miatt maradt el az egyenlítés.

A második felvonást az ecuadoriak remekül és góllal kezdték, ez volt az első találat, melyet a hollandok dél-amerikai csapattól kaptak világbajnoki csoportmeccsen. Immár Valencia nevéhez fűződik Ecuador legutóbbi hat világbajnoki gólja, korábban csak a portugál Eusébio, az olasz Paolo Rossi és az orosz Oleg Szalenko tudott egymást követő hat alkalommal hálóba találni a vb-ken.

Az 59. percben Plata a keresztlécre bombázott, és a folytatásban is közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez Ecuador, mivel összesen 14 kapura lövése volt a két holland próbálkozással szemben.

A hollandok immár 16 mérkőzés óta veretlenek dél-amerikai ellenféllel szemben, legutóbb Brazíliától kaptak ki egy barátságos meccsen 1999-ben. Louis van Gaal harmadik szövetségi kapitányi időszakában, vagyis tavaly szeptember óta továbbra is veretlen a csapata, amelynek 12 győzelem mellett ez volt az ötödik döntetlenje. A holland szakvezető hat győzelemmel és három döntetlennel továbbra is veretlen a világbajnokságokon, ezzel beállította az olasz Vittorio Pozzo - nyolc siker, egy döntetlen - rekordját.

Ecuador a legutóbbi 17 mérkőzéséből csak egyet veszített el.

Borítókép: GettyImages

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!