2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Háromgólos előnyben a MOL Fehérvár

A MOL Fehérvár FC házigazdaként 4-1-re legyőzte az azeri Gabala SC-t a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

  • Háromgólos előnyben a MOL Fehérvár

A visszavágót egy hét múlva rendezik Gabalában, a továbbjutó csapatra a moldovai Petrocub Hincesti vagy az albán KF Laci vár a következő körben.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

MOL Fehérvár FC-Gabala SC (azeri) 4-1 (1-1)

--------------------------------------------

Székesfehérvár, 4750 néző, v.: Sjöberg (svéd)

gólszerzők: Kodro (30., 75.), Rus (67.), Zivzivadze (90.), illetve Schorr (16.)

sárga lap: Petrjak (60.), illetve Iszajev (45.), Muszajev (69., 86.), Safarov (88.)

piros lap: Muszajev (86.)

MOL Fehérvár FC:

----------------

Kovács D. - Rus, Serafimov, Sabanov - Nego, Rúben Pinto (Lednyev, 64.), Fiola, Heister - Dárdai (Bamgboye, 78.), Petrjak (Zivzivadze, 64.) - Kodro (Makarenko, 78.)

Gabala:

-------

Agajev - Qirtimov (Ahmadov, 40.), Muszajev, Ruan, Iszajev - Abu Akal, Alimi - A. Mammadov (Omar Hani, 72.) - Muradov (Szafarov, 80.), Felipe Santos (Iszkandarov, 80.), Schorr

A mérkőzés első tíz perce hazai mezőnyfölényt és egy nagy fehérvári gólhelyzetet hozott, de Heister beadását Dárdai közelről a kapu mellé pörgette. A 16. percben egy gyors ellentámadás végén a vendégek megszerezték a vezetést: a szélről érkező beadást követően Rus Adrián nem tudott menteni, a labda a brazil-német kettős állampolgárságú Raphael Schorr Utzig elé került, aki hat méterről higgadtan a kapuba lőtt.

A kapott gólt követően is támadásban maradt a házigazda, és a harmincadik percben Nego Loic passzát Kenan Kodro értékesítette. A 33. percben egy ijesztő jelenet borzolta a kedélyeket: Heister és Qirtimov véletlenül összeütközött, utóbbi pedig eszméletlenül terült el a füvön. Gyorsan érkezett az orvosi segítség, majd a hátvédet hat perc ápolás után - nagy taps közepette - hordágyott vitték le a pályáról, majd agyrázkódás gyanúja miatt kórházba szállították.

A történtek miatt a játékvezető nyolc percet hosszabbított, és az első félidő hajrájában majdnem ismét betalált a Fehérvár, de Rus Adrián fejese előbb a keresztlécen csattant, majd Agajev védett bravúrral.

A második felvonás elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 67. percben újra betalált a magyar együttes: Dárdai Pál szögletét követően Rus Adrián fejelt a hálóba. Dárdai csakhamar ismét gólpasszt adott, az ívelése ezúttal Kodrót találta meg a tizenhatoson belül, a spanyol csatár végül az öt és feles sarkáról lőtt a kapuba.

A végjátékban az azeri Murad Muszajev megkapta második sárga lapját, ezért kiállítása miatt a visszavágón nem játszhat. A magyar csapat egyre nagyobb fölényben futballozott, ez a szögletek és a lehetőségek számában is megmutatkozott. Az újabb találat sem maradt el, a kilencvenedik percben Budu Zivzivadze állította be a 4-1-es végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!