2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Sport

Három pontért utazott a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai nem tűnnek fáradtnak, sokkal inkább motiváltnak látja őket a szombati, azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

  • Három pontért utazott a magyar labdarúgó-válogatott

"Múlt kedd óta együtt készülünk, de csak a pályán derül ki, hogy ez mennyire sikerült jól. A mérések sem mutatnak fáradtságra utaló jeleket, de persze nem mindenki van ugyanolyan szinten, ami érthető egy hosszú szezon után" - mondta az elutazás előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető.

Rossi kiemelte, mindig győzelemre készíti a csapatát, de nagyon nehéz lesz győzni az azeri fővárosban, ugyanakkor megjegyezte, tanítványai alázatosan dolgoztak, mindenki átérezte, mennyire fontos lenne három ponttal távozni Bakuból.

"Mivel a szokottnál több idő állt rendelkezésünkre, így mindkét meccsre készültünk, de a fókuszban az Azerbajdzsán elleni találkozó szerepelt, amely szerintem fontosabb is lesz" - mondta Marco Rossi, aki a keretében szereplő újoncokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, van olyan köztük, aki készen áll a bemutatkozásra, de azt nem árulta el, hogy Bakuban lesz-e debütáló futballista.

A Bundesliga legjobb kapusának választott Gulácsi Péter kijelentette, az Eb-részvételt érő első két hely megszerzéséhez mindenképpen nyerni kell Azerbajdzsánban, szerinte amennyiben a válogatott jól játszik, akkor sikerül elhozni a három pontot Bakuból.

"Az azeri csapat a stabil védekezésre helyezi hangsúlyt, abból próbál meg kontrázni, nekünk ezeket a gyors ellentámadásokat kell megakadályoznunk. Pontrúgásokból is veszélyesek" - mondta az RB Leipzig hálóőre, aki szerint a Rossi-éra első idegenbeli sikeréhez elengedhetetlen lenne, hogy a nemzeti együttes ne kapjon gólt, ebben neki személy szerint nagy segítséget jelent a védelem tengelyében klubtársa, Willi Orbán.

A magyar válogatott két forduló után három ponttal áll a csoportjában, szombaton Azerbajdzsán vendége lesz, majd három nappal később Walest fogadja a Groupama Arénában.

MTI - Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!