2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Három meccset izgulhatunk ma végig

Hír TV

2018. június 15., péntek 12:49, frissítve: péntek 17:02

Három meccset játszanak ma az oroszországi futball-világbajnokságon. Elsőként délután kettőkor Egyiptom lép pályára Uruguay ellen. Az észak-afrikaiaknál ott lesz a BL-döntőn megsérült Mohamed Salah is, akinek részvétele sokáig kérdéses volt. Délután ötkor kezdődik a Marokkó-Irán összecsapás. A legnagyobb érdeklődés az este nyolckor kezdődő Portugália-Spanyolország mérkőzést övezi, főleg azután, hogy a spanyol válogatott éléről egy nappal a világbajnokság kezdete előtt menesztették a szövetségi kapitányt.

A pénteki első hivatalos játéknapon három meccset rendeznek. Elsőként Egyiptom és Uruguay válogatottja csap össze, történetük során először. Az egyiptomi válogatott pályára küldi Mohamed Salah-t, aki miatt a Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett vállsérülése miatt aggódtak. A Liverpool csatára azonban mindenkit megnyugtatott, hogy készen áll a játékra.

Százmillió egyiptomi imádkozott tegnap, mert ez egy különleges éjszaka volt számunkra. Arra emlékeztünk, hogy a Korán leszállt közénk, és imádkoztunk Salah-ért, hogy egészséges legyen, mert ő a csapatunk erőssége, ezt mindenki tudja - mondta ez az egyiptomi szurkoló.

Az uruguayi oldalon abban reménykednek, hogy a csapat sztárja Luis Suarez érettebben viselkedik, mint a legutóbbi vb-n. Brazíliából azért kellett idő előtt hazaküldeni, mert megharapta az olasz Chiellinit, amiért kilenc meccses eltiltást is kapott.

Kevesebb izgalmat tartogat a délután kezdődő Marokkó-Irán mérkőzés. A perzsa államot nem sokkal a világbajnokság előtt hagyta ott a szponzoráló sportszergyártó, az Egyesült Államok által Iránnal szemben bevezetett gazdasági szankciók miatt.

Nem kereshetünk kifogásokat, de ezeket a helyzeteket úgy kell tekintenünk, mint a kreativitás és az inspiráció forrását, hogy a játékosaink erősebbek és elszántabbak lehessenek. Egy család leszünk, játszani fogunk, és megmutatjuk mindenkinek, hogy szeretjük ezt a játékot - jelentette ki az iráni 11 kapitánya, Carlos Queiroz.

A játéknap legjobban várt meccse az esti Portugália-Spanyolország összecsapás lesz. A sztárjátékosokat felvonultató csapatok közül most mégis Spanyolországot figyelik jobban, miután egy nappal a bajnokság kezdete előtt a spanyol szövetség kirúgta a szövetségi kapitányt, mert engedélyük nélkül igazolt a Real Madrid-hoz. Helyette a korábbi sportigazgató, a 89-szeres válogatott Fernando Hierro vezeti a Vörös Fúriát.

Nem lehet két nap alatt megváltozni, azt a spanyol csapatot látják majd, amit megszoktak, ők lesznek a meccs hősei, akik gyönyörűen játszanak, és a stratégia ott van a fejükben. Jottányit sem változtatunk azon a játékfelfogásunkon, ami már régóta jellemző ránk - jelentette ki az újdonsült spanyol kapitány, Fernando Hierro.

Az Egyiptom-Uruguay meccset Jekatyerinburgban, a Marokkó-Iránt Szentpétervárott, a Spanyolország-Portugália mérkőzést Szocsiban rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!