2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Híradó 12:00

Hamilton egy lépésnyire a vb-címtől

2017. október 8., vasárnap 15:27, frissítve: vasárnap 16:43

Lewis Hamilton nyerte a Formula–1-es Japán Nagydíjat. A második helyről induló ferraris Sebastian Vettel autója a futam elején felmondta a szolgálatot, így a brit pilóta előnye immár 59 pont a világbajnoki pontversenyben.

Minden esélyt megkapott a vb-pontversenyben való felzárkózásra Sebastian Vettel a szuzukai Japán Nagydíjon az autója azonban cserbenhagyta. A négyszeres német világbajnok alatt már az első körökben gyengélkedett a Ferrari, majd az ötödik körben a versenyének is vége lett.

Lewis Hamiltonra így nem nehezedett komoly nyomás, a brit versenyző rajt-cél győzelmet aratott. Előnye ezzel 59 pontra hízott az összetettben Vettel előtt.

„Jók voltak ma a Red Bullok, folyamatosan figyelnem kellett, hogy mikor akarnak támadni. Néhányszor igen közel értek hozzám, főleg a virtuális biztonsági autószakasz végén kell vigyázni velük, a gumijaim hidegek voltak, nem volt könnyű újraindulni. Nagyon közel volt” – nyilatkozta a Mercedes pilótája.

A Forma–1 két hét múlva folytatódik az egyesült államokbeli Austinban – Lewis Hamilton ott akár megszerezheti pályafutása negyedik világbajnoki címét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!