2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sport

"Ha a románokat megvernénk, Istenem…"

Mintegy 1300 magyar szurkoló kísérte el különvonattal a labdarúgó-válogatottat a hétvégi Románia elleni világbajnoki selejtezőre. Az utat a magát a válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte. Most először indult különvonat egy válogatott mérkőzésre.

Már a Keleti pályaudvaron éltették a szurkolók a magyar labdarúgó-válogatottat. A szerelvény csütörtök este 8 óra 10 perckor indult Bukarestbe. A drukkerek különvonata zsúfolásig megtelt, de a túra szervezője, Kiss Péter szerint lehettek volna többen is.

„A magyarországi jegyeladások – 5000 jegyet adtak nagyon baráti áron, és elfogyott 2700 – országos szinten szerintem jóval alulmúlták a várakozásokat – mondta a szervező. – Én úgy gondoltam, hogy legalább lesz kint 4-5 ezer magyar. Ennek ellenére csak 2700-an vannak kint. Közel 1300-an fogunk kigördülni, az erdélyiekkel együtt. Úgy gondolom, hogy jóval kevesebben utazunk, mint amivel alapjáraton számoltunk” – nyilatkozta az indulás előtt Kiss Péter.

A szerelvény Szolnok és Békéscsaba után Brassóban is megállt, ahol erdélyi magyar drukkerek is felszálltak a vonatra. „Ezt a meccset istenigazán nem lehet szavakba önteni, ezt a szívben lehet érezni! Ha a románokat megvernénk, Istenem, az egy életre szóló élmény lenne, maga a csoda! Remélem, hogy megtörténik” – mondta egy szurkoló.

Bukarestben a magyar drukkerek többször is összecsaptak a román csendőrséggel: a román főváros belvárosában, majd később a stadionban is. Hat magyar szurkoló megsérült, tizenhatot pedig kitiltottak a román stadionokból. A várt magyar győzelem pedig végül elmaradt: a román válogatott 3–0-ra nyert a bukaresti Nemzeti Stadionban. A MÁV tájékoztatása szerint a szurkolói vonatban többmilliós kár keletkezett a visszaúton.

A szurkolók utazásáról bővebben a 21 óra 30 perckor kezdődő Stopperben.

Nemcsak a magyar szurkolók okoztak kárt a bukaresti labdarúgó világbajnoki selejtezőre utazó szurkolói vonaton. A MÁV-vonatösszeállítás állásfoglalása szerint a kocsikat Romániában kővel dobálták, ezekért a több milliós károkért nem az utasok a felelősek. Ugyanakkor a vonat belsejében is történtek rongálások, de ezek kisebb mértékűek, a tettesek egy része pedig már jelentkezett. A vonatdobálás miatt a MÁV Start már felvette a kapcsolatot a román rendőrséggel és a vasúttársasággal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Országszerte havazással indult a nap

Országszerte havazással indult a nap

Megbénította Budapestet a havazás. Az Útinform információi szerint: város-szerte hatalmas dugókat okoztak a csúszós-és havas utak, számos baleset történt. A BAH csomópontnál például keresztbe fordult egy busz. Közben a főváros térségében az Országos Meteorológiai Szolgálat már fokozott veszélyre figyelmeztet az ónos eső miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért alázzák Szoboszlait?

Miért alázzák Szoboszlait?

Különös aktualitást kapott az utóbbi napokban, amit Szoboszlai Dominik nemrég mondott a nyári átigazolásával kapcsolatos érzéseiről az angol Premier League róla készített portréfilmjében.
Stankovic: Szükség lesz a gyilkos ösztönre + videó

Stankovic: Szükség lesz a gyilkos ösztönre + videó

A Ferencváros csütörtökön nagy lépést tehet a továbbjutás felé, amennyiben legyőzi a Cukaricki csapatát Leskovacban a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában. A mérkőzés előtti napon a Ferencváros és a Cukaricki labdarúgócsapata sajtótájékoztatót tartott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!