2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Guardioláék magukkal vihetik a Napolit, a Tottenham csoportelső maradna

Hír TV

2017. december 6., szerda 13:44

Az utolsó nyolc csoportmérkőzést rendezik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája idei szezonjában. A már továbbjutott Manchester City a 16 közé vágyó Sahtar Donyeck ellen lendülne újra jó formába, a szintén nyolcaddöntős Tottenham pedig a címvédőt előzné meg a H csoportban. Közben Gulácsi Péter Lipcséje még a továbbjutásért küzd, Sallai Roland csapata, az APOEL már biztosan nem juthat tovább.

A csoportelsőség miatt már nem, az esetleges jó szereplésért azonban még izgulnia kell a Manchester Citynek a BL-ben. Pep Guardiola vezetőedző szerint a csapat jelenlegi formája is mutatja, hogy semmilyen meccs nincs előre lefutva.

„Jól ismerem a donyecki csapatot, edzőként rengetegszer kerültek már az utamba. Mindig lenyűgözött a játékuk. Nehéz meccsre számítok, mert nem olyan egyszerű játszani ellenük, mint sokan gondolják, ráadásul most be akarják biztosítani a továbbjutást, ami nekünk korábban már sikerült. Nagy könnyebbség, hogy mi már nyolcaddöntősök vagyunk, de így is nehéz lesz” – mondta a katalán tréner.

A H csoportban már eldőlt a továbbjutás, a Tottenham azonban szeretne csoportelsőként továbblépni a címvédő Real Madrid előtt – ehhez az APOEL-t kell legyőznie az utolsó körben.

„Természetesen több játékos is pihenni fog, de Dele Alli pályára lép. Megérdemli, mert eltiltás miatt már így is kihagyott három meccset, kicsit vissza kell szoknia a nemzetközi terhelésbe. Játékra kész, hasznára lesz a csapatnak” – mondta Mauricio Pochettino, a londoni együttes menedzsere.

Szerdai játéknap:

E csoport:
Liverpool–Szpartak Moszkva
Maribor–Sevilla

F csoport:
Sahtar Donyeck–Manchester City
Feyenoord–Napoli

G csoport:
Porto–Monaco
RB Leipzig–Besiktas

H csoport:
Real Madrid–Borussia Dortmund
Tottenham–APOEL

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!