2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Gera gólja hozta meg a magyar győzelmet

1–0-ra legyőzte a magyar labdarúgó-válogatott a finneket Európa-bajnoki selejtezőn a Groupama Arénában. A győztes gólt a 80. válogatott mérkőzésén szereplő Gera Zoltán szerezte a 84. percben. Dárdai Pál irányításával így három találkozón hét pontot szerzett a nemzeti együttes. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs a mérkőzés után a játékosok nevében maradásra kérte a megbízott szövetségi kapitányt, aki eredetileg csak erre a három selejtezőre vállalta a munkát.

Türelemjátékkal nyertek a finnek ellen a válogatott játékosai szerint a pénteki eb-selejtezőn. A magyar csapat a mérkőzés hajrájában Gera Zoltán fejesgóljával nyerte meg a találkozót. „Úgy éreztem, hogy van bennünk gól. Elsősorban baloldalra gondoltam, hogy a Balázs bal lába aranyat fog érni. Mit ad az élet a Lovrencsics Gergő, aki csereként beállt, nagyszerű labdát adott és így sikerült megnyerni a mérkőzést. Mondom még egyszer: döngettük az ajtót végig a meccs folyamán és remélem, hogy megérdemeltük a győzelmet” – mondta Gera Zoltán válogatott labdarúgó.

Dárdai Pál szerint a siker egyik kulcsa az volt, hogy a közönség a csapat mellé állt és európai szintű küzdelmet látott. „Ez egy nagy türelemjáték volt. Mind a két csapatnak volt helyzete. Nagyon kellemetlen csapat, tudtuk, elmondtuk és szinte bemondásra a nyolcvan-nemtudomhányadik percben a közönség türelmével meghoztuk a sikert. Le a kalappal a stáb előtt, a játékosok előtt, mert ez egy akkora együttműködés volt, ami ritka, és így lehet nyerni nagy csatákat” – fogalmazott a szövetségi kapitány. Dárdai Pál teljesítette a három EB-selejtezőre ígért hét pontot, de a jövőjéről még nem döntött.

A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs viszont a mérkőzés után a játékosok nevében maradásra kérte a szakembert. „Nagyon sokat gondolkodtam, hogy ezt elmondjam-e vagy ne. Picit ilyen tc-show jellege van, hogy szeretnék üzenni a Dárdai Pál feleségének, családjának, hogy nagyon rágják meg ezt. A csapat rajtam keresztül szeretné most üzenni, hogy nagyon remélem a visszaútja a Palinak nincsen megvéve. Egy pici lobbizás van. Én azt mondom, abszolút megérdemli ő is, nyilván a csapati is kellett hozzá, nélküle ez nem jöhetett volna létre. Lehet, hogy ez most nem is szép dolog, hogy így lobbizunk mellette, meg nem is nekünk kell, de én azt mondom az alapokat megtettük és azzal, hogy a csapat hét pontot hozott, nem hiszem, hogy neki ennél nagyobb magyarázat kell, hogy maradjon” – szögezte le a válogatott labdarúgó.

A válogatott kedden barátságos mérkőzésen lép pályára Oroszország ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért az ukrán elnökkel, hogy készen állnak az uniós csatlakozásra?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!