2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

FociFesztivál: SZÚR, női bajnoki, játékbemutatók

2013. szeptember 8., vasárnap 21:19, frissítve: hétfő 11:08

Mintegy háromezer látogatója volt idén is a Fáy utcai Vasas sporttelepen rendezett III. FociFesztiválnak. A labdarúgás ünnepén, különböző sportági bemutatók mellett, versenyek, női NB I.-es bajnoki és színész–újságíró rangadó (SZÚR) várta az érdeklődőket.

Az időjárás kegyeibe fogadta a III. FociFesztivált. A Fáy utcai Vasas sporttelepen az egész család talált szórakozási lehetőséget, volt női megőrző, játékbemutató buborékfocival, gombfocival, csocsóval, az ügyesebbek pedig kipróbálhatták tizenegyesrúgó tudásukat. A szabadrúgásrúgó versenyben több NB I.-es labdarúgó is szórta a gólokat, mint például a kecskeméti Pekár László. Az élvonalbeli klubok standjainál pedig közös fotók készültek a labdarúgókkal.

A nap főmérkőzése a hagyományos SZÚR, vagyis a színész–újságíró rangadó volt. A két csapat izgalmas mérkőzést vívott, habár a nézőszám messze elmaradt a korábbi, Népstadionban rendezett rangadókétól. „Számomra elég nagy öröm, hogy a fiatal színészek közül egy páran újra itt játszanak a csapatban. Kiöregszünk és ezzel azért számolni kell. De a hangulat mindig megmarad, a régi SZÚR-ok hangulata” – mondta Nemcsák Károly, a József Attila Színház színész-igazgatója.

A szervezők a női labdarúgás népszerűsítését is fontosnak tartják, így a Honvéd és a Viktória FC NB I.-es mérkőzését a focifesztiválon rendezték meg.

„A programok gond nélkül lezajlottak. Úgy gondolom, mindenki jól érezte magát. Jó hangulatban telt a nap, mindenki örömmel, és sok-sok nyereménnyel térhetett haza – mondta a főszervező. – A válogatott szereplése nem tett jót nekünk sem, a hangulatát picit elrontotta, de nem egy meccs az élet. Megy tovább az élet a fociban is, és a focifesztivál mindig is segíteni fog azon, hogy a labdarúgás szeretettebb legyen” – tette hozzá Szabó László.

A focifesztiválnak, csakúgy mint tavaly, mintegy háromezer látogatója volt.

Forrás: Hír TV