2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Férfi vízilabda: kopogtatnak a fiatalok a válogatott ajtaján

Hír TV

2017. december 10., vasárnap 17:44, frissítve: vasárnap 19:06

Hollandia ellen kezdi meg Világliga-szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott. A csapat Kanada ellen játszott felkészülési mérkőzést, amin Märcz Tamás több fiatal játékost is bevetett. Hollandia ellen azonban már a rutinosabbakra is számíthat.

Kanada ellen vívott felkészülési meccset a magyar férfi vízilabda-válogatott. A keretben sok volt a fiatal, több rutinos játékost nem engedett el a klubja.

„Hasznos volt. Lépdelünk tovább azon az úton, hogy a fiatal válogatott keretközeli játékosok is minél több információt szerezzenek arról, hogy hogyan dolgozunk a válogatottban, milyen taktikai elemekkel dolgozunk, és ezáltal nem éri őket váratlanul semmi, ha majd be kell vetni őket a válogatottban” – mondta a szövetségi kapitány.

A vébé ezüstérmes csapatból csak Decker Attila és Török Béla volt jelen.

„Szerintem egy nagyon jó kis brigád gyűlt össze, azért érződik, hogy válogatottban vagyunk, attól függetlenül, hogy felnőtt összetartáson nem nagyon vettek még részt a srácok. Ettől függetlenül a légkör az megmaradt. Kanada egy megfelelő ellenfél volt ennek a társaságnak arra, hogy akinek bizonyítani kell, márpedig itt mindenkinek kell, az bizonyíthasson” – mondta Török Béla.

A csapat a kedden kezdődő Világligára kiegészül. Nagy Viktor, Vogel Soma, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Vámos Márton, Zalánki Gergő, Kovács Gergő, Salamon Ferenc, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Bedő Krisztián, valamint Mezei Tamás utazik el Hollandiába.

„Abszolút győzelmi esélyekkel szállhatunk vízbe. Természetesen kicsit hordozni fogjuk még azt, hogy kupacsapataink szombaton játszottak, a játékosok ezért kaptak a mai napra pihenőt. Közvetlenül a repülőtéren fogunk találkozni. Minimális edzéssel, de nagy motiváltsággal szállunk majd szembe” – mondta Märcz Tamás.

A Hollandia–Magyarország mérkőzés kedden 20 óra 45-kor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!