2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Ferencváros-Juventus 1-4

A Ferencváros 4-1-es vereséget szenvedett a Juventustól szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

  • Ferencváros-Juventus 1-4

A magyar bajnok a Barcelona otthonában elszenvedett 5-1-es vereség és a Dinamo Kijev elleni múlt heti, hazai 2-2-es döntetlen után a G csoport negyedik helyén áll egy ponttal, az ukránok jobb gólkülönbségükkel előzik meg a zöld-fehéreket.

Szerhij Rebrov együttese legközelebb november 24-én lép pályára a BL-ben, a negyedik fordulóban a torinói gárda vendége lesz.

Bajnokok Ligája, G csoport, 3. forduló:

Ferencváros-Juventus (olasz) 1-4 (0-1)

--------------------------------------

Puskás Aréna, v.: Orel Grinfeld (izraeli)

gólszerzők: Boli (90.), illetve Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (81., öngól)

sárga lap: Botka (19.)

Ferencváros:

------------

Dibusz - Lovrencsics, Dvali, Blazic, Botka (Heister, 68.) - Sigér, Somalia, Haratin - Zubkov (Uzuni, 81.), Isael (Boli, 74.), Nguen (Mak, 74.)

Juventus:

---------

Szczesny - Chiellini, Bonucci, Danilo - Cuadrado (Frabotta, 76.), Arthur (Bentancur, a szünetben), Ramsey (McKennie, 53.), Rabiot, Chiesa (Bernardeschi, 76.) - Morata (Dybala, 68.), C. Ronaldo

I. félidő:

----------

7. perc: Cuadrado iramodott meg a jobb szélen, senkitől sem zavartatva középre adott, a bal kapufához érkező Ronaldo nem tudott beleérni a labdába, a középen üresen álló, 100. Juve-meccsét játszó Morata pedig két méterről a hálóba passzolt (0-1).

II. félidő:

-----------

60. perc: Ronaldo passzolt a jobb oldalról a középen érkező Moratához, aki 15 méterről, jobbal a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

73. perc: Blazic jobbról hazaadott, Dibusz azonban az ötösnél elvétette a labdát, Dybala lecsapott rá és öt méterről az üres kapuba passzolt (0-3).

81. perc: ezúttal Dibusz passzolt rosszul Blazic felé, Dybala lefülelte az átadást, majd az ötös bal sarkáról kapura lőtt, a kapuson megpattanó labdát pedig a menteni igyekvő Dvali a keresztléc segítségével a hálóba juttatta (0-4).

90. perc: Boli törhetett kapura, első próbálkozását még védte Szczesny, másodikra viszont már sikerült bevennie a Juventus kapuját (1-4).

A kezdés előtt a ferencvárosi szurkolótábor a csapat mezének színeiben - zöldben, fehérben és feketében - zászlókat lengetve és egy óriási, "Régi hírünk most újra él" felirattal köszöntötte kedvenceit. A lelátón - az európai szövetség járványügyi előírásait betartva - mintegy 20 ezer néző foglalhatott helyet.

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, s a Juventus mindjárt magához ragadta a kezdeményezést. A vendégek gyorsan járatták a labdát a középpályán, a széleken rendre zavarba hozták a hazai védelmet. Az FTC csak a bekapott gól után tudott támadást vezetni, Lovrencsics aktív volt a jobb oldalon, Nguen pedig átlövésekkel próbálkozott. A hazaiak többször is eljutottak az ellenfél kapujáig, de a befejezéseknél mindig hiányzott valami plusz, nem jelentettek igazi veszélyt, a Juventus kontrái viszont annál inkább. Fél óra elteltével kissé "leült" a játék, majd a 35. percben a koronavírus-fertőzése után visszatért, szezonbeli első BL-találkozóján szereplő Ronaldo léphetett ki teljesen egyedül, de Blazic az utolsó pillanatban szerelte őt az ötös sarkánál.

A második félidő egy veszélyesnek ígérkező Ronaldo-szabadrúgással indult, de a 22 méterről leadott, középre tartó, gyenge lövést Dibusz könnyedén fogta. Ezt követően megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést a magyar bajnok, de az ellenfél 16-osához érve minden alkalommal "elfogyott a tudomány". A másik oldalon Ronaldo veszélyeztetett többször is, de vagy Dvali blokkolta a lövését, vagy ő maga célzott pontatlanul. A portugál aztán egy gólpasszt azért összehozott, Morata második találatával pedig eldőlni látszott az összecsapás. A házigazdák a hajrához érve fáradni kezdtek, többször is hibáztak hátul és két potyagóllal padlóra kerültek. A szépítés lehetőségét ezzel együtt nem adták fel, ez végül sikerült is: Boli a hajrában előbb ziccert rontott, majd azonban betalált Szczesny kapujába.

 

Hír TV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!