2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Európa-liga: Orosz, bolgár és spanyol ellenfelet kapott a Ferencváros

A Ferencváros a bolgár Ludogoreccel, az orosz CSZKA Moszkvával, valamint a spanyol Espanyollal került egy csoportba a labdarúgó Európa-liga főtáblás küzdelmeinek pénteki sorsolásán.

  • Európa-liga: Orosz, bolgár és spanyol ellenfelet kapott a Ferencváros

Az FTC legutóbb a Bajnokok Ligája selejtezőjében, júliusban csapott össze a Ludogoreccel, amelyet kettős győzelemmel búcsúztatott. A zöld-fehér együttes a litván Suduva felett aratott csütörtök esti 4-2-es sikerrel jutott be az El csoportkörébe, és tizenöt év után szerepelhet újra európai kupasorozat főtábláján.

Dibusz Dénes, a Ferencváros válogatott kapusa a fradi.hu-nak azt mondta, nincs kiemelkedő sztárcsapat a csoportban, de úgy véli, "így is mindhárom ellenfél nagyon erős".

"Az biztos, hogy a bolgárokat fűti a visszavágás vágya, nekünk viszont van két jó emlékünk róluk, ami jelenthet pluszt" - nyilatkozta Dibusz, hozzátéve, hogy az Espanyol "jobban szem előtt van", hétről hétre követhetőek a mérkőzései a spanyol bajnokságban, a CSZKA Moszkva pedig az elmúlt években többször bebizonyította, hogy az európai topcsapatokkal is fel tudja venni a küzdelmet.

"Ebben a csoportban reális cél, hogy pontokat szerezzünk az ellenfeleinkkel szemben" - jelentette ki a kapus.

Az FTC eddig két tétmérkőzést játszott a CSZKA Moszkvával, 1994 szeptemberében a Kupagyőztesek Európa Kupájában (KEK). Az orosz fővárosban és Budapesten is 2-1-es hazai siker született, majd tizenegyesekkel a Ferencváros jutott tovább. A Ludogoreccel története első két tétmeccsét vívta a zöld-fehér együttes júliusban: a Groupama Arénában 2-1-re, Razgradban 3-2-re győzött Szerhij Rebrov csapata. Az Espanyollal eddig még nem játszott az FTC.

A transfermarkt.de szaklap adatai szerint a Ferencváros keretének piaci értéke 18,5 millió font (6,7 milliárd forint), míg a Ludogorecé 42,2, a CSZKA Moszkváé 122, az Espanyolé pedig 133 millió font.

A 48 együttest felvonultató csoportkörben az első fordulóra szeptember 19-én kerül sor, a hatodik, utolsó kört december 12-én rendezik. A csoportok első két helyezettje a legjobb 32 között folytatja a szereplést. A döntőt május 27-én rendezik, Gdanksban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!