2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Európa-liga: Nyert a Ludogorec a Groupama Arénában

A Ludogorec 3-0-s győzelmet aratott a Ferencváros vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek csütörtöki második fordulójában. A vendégek 37 másodperc elteltével szereztek vezetést Jody Lukoki góljával, majd a 40. percben Rafael Forster egy óriási szabadrúgással duplázta meg az előnyt. A bolgár együttes Dragos Grigore kiállítása miatt a 43. percben emberhátrányba került, ennek ellenére a Ludogorec a 64. percben Forster második találatával eldöntötte az összecsapást.

  • Európa-liga: Nyert a Ludogorec a Groupama Arénában

Szerhij Rebrov vezetőedző csapata a vereséget követően egy pontjával harmadik helyen áll a négyesben, az október 24-i harmadik fordulóban pedig a pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva vendége lesz.

A két együttes nyáron már találkozott egymással, a magyar bajnokcsapat júliusban a Bajnokok Ligája selejtezőjében meglepetést okozott azzal, hogy az első fordulóban először hazai pályán 2-1-re, aztán pedig idegenben 3-2-re legyőzte a nála magasabban jegyzett bolgár riválisát. A Ferencváros 5419 nap elteltével játszott újra saját közönsége előtt főtáblás európai kupamérkőzést. A második számú európai kupasorozat csoportküzdelmeit a Ferencváros az Espanyol otthonában elért 1-1-es döntetlennel kezdte, míg a Ludogorec otthon ütötte ki 5-1-re a CSZKA Moszkvát.

Első ferencvárosiként Dibusz ért bele a labdába a meccsen, a válogatott hálóőrnek viszont 37 másodperc után a hálóból kellett kiszednie a játékszert egy rendkívül formás támadás végén. A zöld-fehérek kapusa két ziccer védésével tartotta meccsben csapatát, miközben a támadók játékából hiányzott a kreativitás és a lendület. A vendégek öt perccel a félidő vége előtt Rafael Forster bődületes szabadrúgásgóljával megduplázták előnyüket, viszont emberhátrányba kerültek a második sárga lapját begyűjtő Grigore kiállítása miatt.

A fordulás után a Ferencváros vette át az irányítást, az első helyzetre tíz percet kellett várni, ekkor Nguen lövését védte a vendégek kapusa, Isael pedig a kipattanót "kihagyhatatlannak" tűnő helyről hagyta ki. Néhány pillanattal később újra Nguen harcolt ki magának egy lehetőséget, de Iliev ezúttal is hárított. A találkozó aztán a 64. percben eldőlt, a vendégek gyakorlatilag először jöttek át a zöld-fehérek térfelére, és egy szöglet után Rafael Forster második gólját szerezte.

A hajrában a Ferencváros már csak a szépítés reményében támadott, de végül a becsületgól sem jött össze.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!