2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Sport

Európa-bajnok a magyar női junior kézilabda-válogatott

A magyar válogatott 27-20-ra legyőzte Hollandiát vasárnap a Győrben rendezett női junior kézilabda Európa-bajnokság döntőjében.

  • Európa-bajnok a magyar női junior kézilabda-válogatott

 

Eredmény, döntő:

Magyarország-Hollandia 27-20 (14-7)

-----------------------------------

a magyar gólszerzők: Schatzl, Arany, Pál T., Tóth N. 4-4, Kuczora 3, Simon, Vámos, Kácsor 2-2, Albek, Zsiborás 1-1

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat az Audi Arénában, a magyarok Herczeg Lili bravúros védéseire alapozva jól kezdtek, így a meccs negyedénél három góllal vezettek (7-4). A házigazdák a folytatásban is remekül védekeztek, volt egy kilencperces időszak, amikor egyetlen gólt sem kaptak, aminek köszönhetően a szünetben már 14-7 volt az állás.

A hollandok a második félidő elején sem tudtak felzárkózni, a magyarok lendületben maradtak, és minden játékelemben jobbnak bizonyultak.

A mezőny legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben pedig Oroszországot győzte le, vagyis a tavalyi debreceni U20-as világbajnokságot követően ezúttal is százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes, pedig az egyaránt húzóembernek számító Varga Emőke és Afentáler Sára térdsérülés miatt nem szerepelhetett a tornán.

A kontinensviadal álomcsapatába balátlövőként Kácsor Gréta, a legjobb védekező játékosként pedig Kuczora Csenge került a magyarok közül.

Az U19-es Európa-bajnokságok 1993 óta íródó történetében eddig az ezüstérem a legjobb magyar eredmény, amelyet háromszor ért el a magyar válogatott.

A magyarok a csoportkörből való továbbjutással biztosították részvételüket a jövő évi romániai U20-as vb-n.

"Nagyon örülök, hogy ezzel a korosztállyal is sikerült megtalálnunk a közös nyelvet, és köszönöm a közönségnek a segítséget, mert belehajtottak minket a győzelembe" - mondta a lefújás után Golovin Vlagyimir.

Mint kifejtette, a torna előtt hat hétig dolgozott együtt a keret, ezért nagyon jó volt a játékosok erőnléte, ami a fináléban is látszott, hiszen a hollandok nagyon elfáradtak, a magyarok viszont a sok csere miatt nem.

"Igazából engem nem is érdekel az eredmény. Én az olyan gyerekeket szeretem, akik küzdenek, csinálják a dolgukat. Mindenki hibázik, de azzal nem szabad foglalkozni, mert ezekből az emberekből lesznek a győztes típusok" - szögezte le a vezetőedző, aki hangsúlyozta, reményei szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány az aranyérmes fiatalok közül is válogat majd.

további eredmény:

a 3. helyért: Norvégia-Oroszország 29-26 (19-13)

Az aranyérmes magyar válogatott névsora:

Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros), szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina

MTI / Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szabadlábra helyezték Dani Alvest

Szabadlábra helyezték Dani Alvest

Egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, akit a múlt hónapban négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek szexuális zaklatásért.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!