2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

EURO-2020 - Öngól és kiállítás is kellett a szlovákok sikeréhez

MTI

2021. június 14., hétfő 20:34

Szlovákia 2-1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, az E csoport hétfői, szentpétervári mérkőzésén.

 

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, E csoport:

Szlovákia-Lengyelország 2-1 (1-0)

---------------------------------

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 12 862 néző, v.: Ovidiu Hategan (román)

gólszerzők: Szczesny (öngól, 18.), Skriniar (69.), illetve Linetty (46.)

sárga lap: Hubocan (20.), illetve Krychowiak (22., 62.)

kiállítva: Krychowiak (62.)

Szlovákia:

----------

Dubravka - Pekarik (Koscelnik, 79.), Satka, Skriniar, Hubocan - Kucka, Hromada (Hrosovsky, 79.), Hamsík, Haraslin (Duris, 87.), Duda (Gregus, 91.) - Mak (Suslov, 87.)

Lengyelország:

-------------

Szczesny - Bednarek, Rybus (Puchacz, 74.), Glik, Bereszynski - Linetty (Frankowski, 74.), Krychowiak, Klich (Moder, 85.), Zielinski (Swiderski, 85.), Jozwiak - Lewandowski

 

I. félidő:

---------

18. perc: a Ferencváros szlovák támadója, Robert Mak bravúros cselekkel tisztára játszotta magát a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát. Mivel a labda előbb visszapattant a kapufáról, majd Wojciech Szczesny hátáról került a hálóba, ő az első kapus, aki öngólt szerzett az Európa-bajnokságok történetében (1-0).

II. félidő:

-----------

46. perc: az újrakezdés után egy kombinatív lengyel támadás végén Maciej Rybus passzát Karol Linetty továbbította a hálóba (1-1).

62. perc: Grzegorz Krychowiak megkapta második sárga lapját, így a lengyelek emberhátrányba kerültek.

69. perc: Marek Hamsík szöglete után Milan Skriniar levette a labdát, majd középről, 14 méterről a hálóba lőtt (2-1).

Az első félidőben mindkét csapat számos alkalommal került helyzetbe, de Robert Mak remek egyéni megmozdulása előtt és után minden játékos rendkívül pontatlanul célzott.

A második felvonásban csupán harminc másodperc kellett a lengyelek egyenlítéséhez, ám később emberhátrányba kerültek, amit a szlovákok hét perc alatt kihasználtak. A hátralévő időben Lengyelország sokat tett az egyenlítésért, több nagy lehetősége is volt, de újabb találat már nem született.

MTI