2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Először kerül be magyar kosárlabdázó a Hírességek Csarnokába

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) kihirdette azoknak a névsorát, akiket beválasztottak a FIBA Hírességek Csarnokába, a Hall of Fame-be, s Németh Ágnest is „halhatatlanná tette” a nemzetközi szövetség.

  • Először kerül be magyar kosárlabdázó a Hírességek Csarnokába

A BSE-vel 1983-ban Ronchetti-kupát nyerő, a válogatottal négy Európa-bajnoki bronzérmet és egy olimpiai negyedik helyet elérő, 1986-ban Európa legjobb játékosának választott, egykori kiváló center Németh Ágnes az első magyar kosaras, akit beiktatnak a Hírességek Csarnokában. Összességében pedig a harmadik magyar a Hall of Fame-ben a játékvezető Kassai Ervin és a sportvezető Hepp Ferenc után. A 367 válogatottságával nemzeti csúcstartó, 1961. szeptember 22-én Zircen született Németh egyébként a 2020-as „osztályba” tartozik. Az idei neveket április 1-jén jelenti be a FIBA, a két osztály együttes beiktatására pedig június 18-án kerül sor Madridban. A 2020-as listán megtalálható többek között az 1988-as, szöuli olimpián a Szovjetunióval aranyérmes Alekszandr Volkov, valamint kanadai Steve Nash is. Utóbbit 2005-ben és 2006-ban az NBA legértékesebb játékosának választották, 18 szezonja során nyolc All Star gálán szerepelt, jelenleg pedig a Brooklyn Nets vezetőedzője.

„Napok óta két centivel a föld fölött járok!”

– Bodnár Péter főtitkár úr hívott a múlt héten a hírrel, aztán hívtak a FIBA-tól is, hogy gratuláljanak – mondta el Németh Ágnes az MTI-nek. – De még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy ott leszek júniusban a madridi ünnepségen. Finoman fogalmazva nem számítottam rá, életem egyik legnagyobb meglepetése ez. Napok óta két centivel a föld fölött járok, ami már 204 centit jelent, úgyhogy még jobban kell vigyáznom, nehogy beverjem a fejemet valahova. A BSE-től kirúgtak, amikor már nem kellettem, a válogatottnál a társak elköszöntek, de igazi búcsúztatás sosem volt, és manapság időnként meglep, hogy még emlékeznek rám. A fiatalok között sem sokan vannak, akiknek még mond valamit a nevem, persze jólesik, amikor az emberek felismernek az utcán vagy a meccseken – fogalmazott Németh Ágnes.

A FIBA Hírességek Csarnokának a 2020-as „évfolyama”:

játékosok:

Isabelle Fijalkowski (Franciaország)

Mieczyslaw Lopatka (Lengyelország)

Steve Nash (Kanada)

Németh Ágnes (Magyarország)

Park Shin Ja (Dél-Korea)

Modestas Paulauskas (Litvánia)

Kenichi Sako (Japán)

Alekszandr Volkov (Ukrajna)

Jure Zdovc (Szlovénia)

edzők:

Ruben Magnano (Argentína)

Svetislav Pesic (Szerbia)

Tara VanDerveer (Egyesült Államok)

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!