2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

El: kétgólos hátrányban az Újpest, ikszelt a Ferencváros

MTI

2018. július 12., csütörtök 22:00, frissítve: csütörtök 22:01

Az Újpest egygólos előnyről 3–1-re kikapott az azeri Neftcitől a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön Bakuban. A Ferencváros pedig 1–1-es döntetlent játszott az izraeli Makkabi Tel-Aviv csapatával a Groupama Arénában. A vendégek a 91. percben egyenlítettek.

A lila-fehérek két játékosra nem számíthattak, ugyanis a bevándorlási ügyintézés során probléma lépett fel, így a mali Alassane Diallo és a nigériai Obinna Nwobodo nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumpapírokat.

A bakui összecsapás gyors újpesti góllal indult: Zsótér balról érkező beadását Nagy kapásból, kilenc méterről lőtte a kapuba. A lassan csordogáló mérkőzésbe az azeriek egyenlítő találata hozott lendületet: Pajovic ütötte ki rossz helyre a labdát egy távoli lövés után, a hazaiak francia csatára, Dabo pedig közelről nem hibázott. Az első félóra végén üres kapus ziccert hibázott az azeri gárda, amely ezt követően sorra dolgozta és hagyta ki a komoly helyzeteket, ám nem tudott előnybe kerülni, miként a szünet előtti percben nagy lehetőséget hibázó Újpest sem.

A fordulást követően hazaadás miatt az azeri öt és feles sarkáról végezhetett el szabadrúgást az Újpest, ám nem élt a helyzettel. Pajovic újra hibázott, ezúttal az ellenfélnek rúgta ki laposan a labdát, Dabo pedig 16 méterről eltekert mellette, a kapus elvetődni sem tudott. A hajrában a csereként beállt Mahmudov a kimozduló kapus fölött laza bokamozdulattal a hálóba emelt, így az Újpest 3–1-es hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.

 
Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa, miután gólt kapott.
Fotó: Illyés Tibor
 

A nyári igazolások közül a hazaiaknál hárman, a ghánai Abraham Frimpong, az olasz Davide Lanzafame és az izlandi Kjartan Finnbogason is a kezdőben kapott helyet a szezon első tétmérkőzésén.

Óvatos játékkal és visszafogott tempóban kezdődött a találkozó, a vendégek a mezőnyben adogattak, a hazaiak fegyelmezetten lezárták a területeket, különösen saját térfelüket óvták. A ferencvárosiak aztán a felvonás közepén növelték a sebességet, átvették a kezdeményezést, de kapura továbbra sem jelentettek veszélyt. A szünet előtt Varga vette célba az izraeli kaput távolról, az FTC második – a kaput is eltaláló első – lövését könnyed vetődéssel hárította Predrag Rajkovic.

A szünet után mindkét együttes gyorsabban járatta a labdát, a 61. percben pedig egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdából Stefan Spirovski megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Ferencváros a mérkőzés hátralévő részében inkább védekezett, ellenfelének pedig nem sok lehetősége adódott a gólszerzésre, az izraeli játékosok ritka próbálkozásainál a hajráig Dibusz és a hazai védelem együttes erővel tisztázott. A 91. percben azonban Eliran Atar váratlanul kapura fordult, és 22 méterről, középről lövésre szánta el magát. A labda megpattant a blokkolni szándékozó Miha Blazicon, és a Ferencváros kapujában kötött ki.

A visszavágót jövő csütörtökön 19 órától Netanyában rendezik.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!