2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

EL: Az Atlético esélyt sem adott a Marseille-nek

Hír TV

2018. május 17., csütörtök 07:43, frissítve: csütörtök 08:37

8 év alatt harmadszor nyerte meg az Európa Ligát az Atlético Madrid: Griezmann duplázott, Simeone a kemény munkát dicsérte.

Boldog Atlético-szurkolók hagyták el a lyoni stadiont a döntő után – az Atlético Madrid könnyedén, 3-0-ra győzte le az Olympique Marseille-t, ezzel 2010 és 2012 után harmadszor nyerték meg a második számú európai labdarúgókupát.

A 21. percben Antoine Griezmann szerzett vezetést csapatának, majd a szünet után nem sokkal megduplázta az előnyt. A végeredményt a 89. percben a csapatkapitány Gabi állította be.

„Ez az öröm éjszakája. Amihez már azért hozzászoktunk az elmúlt években. Háromszor nyertük meg ezt a sorozatot rövid idő alatt, kétszer a Szuperkupát is, és azt gondolom hogy tovább nyerjük majd a címeket, valahol természetes ez” – mondta egy szurkoló.

Antoine Griezmann két gólt is rúgott a fináléban – a Barcelona kiszemeltje ezen az estén nem is akart a jövőjéről nyilatkozni.

„Nem hiszem, hogy ez az este megfelelő alkalom erről beszélgetni. Ezek az ünneplés percei, nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a kupát, most a szurkolókkal és a csapattársaimmal akarok ünnepelni. Nekem az álmom volt, hogy nyerjek egy trófeát az Atlétivel, ezzel a csapattal és Diego Simeonéval. Most ez végre sikerült” – mondta a francia labdarúgó.

Diego Simeone eltiltása miatt nem ülhetett csapata kispadján – de ez csöppet sem érdekelte a győzelem után.

„Újra mondom, ez nem arról szólt, hogy „csak” az Európa Ligában bizonyíthattunk a BL-kiesés után – ezért a címért ugyanúgy keményen meg kellett dolgoznunk. Az pedig mindig meghozza a gyümölcsét, tudom hogy ez közhely, csakhogy igaz is, maguk is láthatják. A kemény munka kupát eredményezett” – mondta az argentin tréner.

Madrid városa még egy trófeát bezsebelhet jövő héten – a Real Madrid sorozatban harmadik Bajnokok Ligája-győzelmére készül.

(Fotó: twitter.com/atletienglish)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!