2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Dupla Forma-1-es futam a Hungaroringen?

2020. május 2., szombat 18:53

Német lapértesülések szerint az eredeti, augusztus 2-i dátumhoz képest későbbi időpontban, dupla Forma-1-es futamra kerülhetne sor a Hungaroringen. Gyulay Zsolt szerint azonban korai még erről beszélni.

A nemrég közzétett versenynaptár alapján nagyon úgy tűnik, hogy július elején, Ausztriában rajtolhatna el a Forma 1-es idény. Ezt követné a Silverstone-i, majd a mogyoródi futam. S bár sokat jelentene az országnak, ha két versenyhétvégét is rendeznének a Hungaroringen, Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója szerint nem szabad ennyire előre szaladni.

Némi valóságalapja lehet az információnak, hiszen a csapatoknak a beutazást követően minimum két hetet az adott országban kell tölteniük. Így logikus lépés lenne a dupla futamok rendezése. Ennek ellenére a Magyar Nagydíj szervezőbizottsága továbbra is az eredeti dátumra készül.

Információink szerint, ha zárt kapus futamra kerülne sor, a szurkolóknak lehetőségük lesz a már megvásárolt jegyüket átvinni a 2021-es szezonban tartandó hungaroringi futamra, illetve visszaválthatják azt.

HírTV