2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Drámai hajrá után ikszelt a Fradi

  • Drámai hajrá után ikszelt a Fradi

A Ferencváros hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az Espanyollal a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit.

Döntetlent játszott Moszkvában a Ludogorec
A Ludogorec 1-1-es döntetlent ért el a CSZKA Moszkva vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában csütörtökön.

A bolgár együttes ezzel is megőrizte a második helyet a H csoportban, ugyanis a Ferencváros 2-2-re végzett a már biztos továbbjutó spanyol Espanyollal a Groupama Arénában.

A Ludogorec az utolsó fordulóban a magyar bajnokot fogadja december 12-én.

A zöld-fehérek a sérülése után visszatért Sigér Dávid lövésével szereztek vezetést a 23. percben, a már továbbjutott és emiatt tartalékosan felálló spanyolok a 31. percben egyenlítettek Oscar Melendo találatával. A második félidőben Isael még elhibázta a 11-esét, a hosszabbításban viszont a csereként beállt Michal Skvarka belőtte, de a ráadás záró percében a spanyoloké volt az utolsó szó Sergi Darder révén, így pontosztozkodással zártak a felek.

Mivel a csoport másik találkozóján a Ludogorec 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó CSZKA Moszkva vendégeként, így a négyesben a magyar bajnok hátránya egy pont maradt a bolgárokkal szemben, azaz két hét múlva győznie kell Razgradban a 32 közé jutáshoz.

A hazai szurkolók ismét élőképpel fogadták kedvenceiket, szektorukban a "Budapest IX" felirat rajzolódott ki és óriási elánnal vetették magukat a buzdításba.

A Ferencváros is hasonló lendülettel kezdte a találkozót, a meccs előtti ígéreteknek megfelelően támadólag, valóban a győzelem megszerzésének reményében lépett pályára. Az első perctől mezőnyfölényben futballozott, különösen Varga Roland játszott agilisan, az első veszélyes lövés is az ő nevéhez fűződött, utána viszont pontatlanná vált a befejezéseknél. A továbbjutás birtokában tartalékosan pályára lépő spanyolok - öten maradtak a két csapat szeptemberi, 1-1-es döntetlennel zárult összecsapásának kezdőjéből - elsősorban gyors ellentámadásokra alapoztak, néhány alkalommal sikerült is a védelem mögé kerülniük a széleken, de Dibusznak egy ideig nem akadt komoly védenivalója. A játékrész derekán a magyar bajnok fölénye góllá érett a sérülése után visszatért Sigér lövésével. A hazai drukkerek viszont nem örülhettek sokáig, mert egy bal oldali akció végén hamar egyenlítettek a vendégek. A bekapott gól kissé megtörte a Ferencváros lendületet, így a szünetig kissé töredezetté vált a játék, gól pedig nem született a térfélcseréig.

Bár a második játékrész az Espanyol helyzetével indult, ismét a Ferencváros irányította a játékot, kisvártatva pedig Sigér duplázhatott volna, ám ezúttal néhány centivel célt tévesztett. Szerhij Rebrov vezetőedző együttese vezetett néhány ígéretes akciót, de stabil volt a barcelonaiak védelme. A 65. perctől tudta fokozni a nyomást az FTC, amely ekkor közel járt ahhoz, hogy újra megszerezze a vezetést, azonban Isael lövése a keresztlécen csattant. Hiába támadott rendületlenül a magyar csapat, az Espanyol sem mondott le a gólszerzésről, s amikor kiszabadult, kétszer egymás után helyzetig jutott, Dibusz viszont mindkétszer bravúrral hárított. Ezt követően Isael megkoronázhatta volna kiváló teljesítményét, de 11-esét kivédte a spanyol hálóőr. A 90. percben kapott újabb büntetőt viszont Skvarka már nem hibázta el, azonban az örömünnep elmaradt, mivel a hosszabbítás leteltekor Darder fejelt a magyar kapuba, így bár a Ferencváros közelebb járt a győzelemhez, meg kellett elégednie egy ponttal.

 

Európa-liga, H csoport, 5. forduló:

Ferencváros-Espanyol (spanyol) 2-2 (1-1)
CSZKA Moszkva (orosz)-Ludogorec (bolgár) 1-1 (0-0)

Az állás:

1. Espanyol 5 3 2 – 12-3 11 pont – továbbjutott
2. Ludogorec 5 2 1 2 9-9 7
3. FERENCVÁROS 5 1 3 1 4-6 6
4. CSZKA Moszkva 5 – 2 3 2-9 2

A csoport első két helyezettje jut a 32 közé.

korábbi eredmények:

1. forduló, szeptember 19.:
Espanyol-Ferencváros 1-1
Ludogorec-CSZKA Moszkva 5-1

2. forduló, október 3.:
Ferencváros-PFC Ludogorec 0-3
CSZKA Moszkva-Espanyol 0-2

3. forduló, október 24.:
CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1
Ludogorec-Espanyol 0-1

4. forduló, november 7.:
Espanyol-Ludogorec 6-0
Ferencváros-CSZKA Moszkva 0-0
A csoport további programja:

6. forduló, december 12.:
Ludogorec-Ferencváros 21.00
Espanyol-CSZKA Moszkva 21.00

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!