2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sport

Botrány a Barcelonában

Lemondott posztjáról Sandro Rosell, az FC Barcelona klubelnöke. A sportvezető a klub igazgatótanácsának csütörtök esti rendkívüli ülésén jelentette be távozását, miután eljárás indult ellene a brazil Neymar átigazolási ügyében.

Egyre többe kerül Neymar Sandro Rosellnek. A tavaly a katalán fővárosba csábított brazil labdarúgóért 57,1 millió eurót adott a gránátvörös-kék csapat első embere – legalább is az akkori információk szerint. A sajtó szerint azonban Neymar vételára 95 millió volt, a különbözetet pedig Rosell fiktív számlákkal és hamis szerződéssel tüntette el.

Az ügyben hivatalos eljárás indult, az elnök pedig emiatt az elnökség csütörtök esti, rendkívüli ülésén lemondott. „Én és a családom is hosszú ideje szenved már az engem ért vádak és fenyegetések miatt. Feltettem magamban a kérdést, ér-e annyit az elnöki szék számomra, hogy kockáztassam a családom nyugalmát és biztonságát, és erre a döntésre jutottam. Már a legelején megmondtam, hogy Neymar átigazolása körül minden rendben van. A megszerzése irigységet keltett bizonyos ellenfeleinkben” – nyilatkozta.

Az FC Barcelona új elnöke az eddig a sportszakmai első alelnöki posztot betöltő Josep Maria Bartomeu veszi át. Megbízatása 2016-ig szól, ami azt jelenti, hogy nem tartanak előre hozott választásokat idén nyáron. „Mindent meg fogok tenni azért, hogy a klubot megszilárdítsam történetének legsikeresebb időszakában, és mindent el fogok követni azért, hogy megvédjem szeretett és tisztelt egyesületünket a támadásoktól” – közölte az új elnök.

A távozó Sandro Rosell ellen egyébként két vesztegetési ügy miatt is nyomoznak Brazíliában. Ezek egyike sem köthető a Barcelonához, de ha a vádak bebizonyosodnak, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!