2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Börtönt kérnek Xabi Alonsóra

Hír TV

2018. március 21., szerda 15:33, frissítve: szerda 15:33

Ötéves börtönbüntetést kért a madridi tartomány ügyészség Xabi Alonsóra, emellett 4 millió euró befizetésére köteleznék. A vád szerint a tavaly nyáron visszavonult labdarúgó 2010 és 2012 között, a Real Madrid játékosaként, 2 millió eurót nem fizetett be a spanyol államkasszába. Az ügyészség a futballista pénzügyi tanácsadóira is ugyanilyen büntetést kért.

Alonso profi pályafutását a Real Sociedadnál kezdte, az Eibarnál kölcsönben töltött rövid időszakot követően öt évig a Liverpoolt erősítette. A Real Madridban 2009-től 2014-ig, majd visszavonulásáig a Bayern Münchennél szerepelt. A spanyol válogatottban 114 alkalommal játszott és 16 gólt szerzett 2003 és 2014 között, világ- és kétszeres Európa-bajnok.

A rivális FC Barcelona sztárja, Lionel Messi adócsalási ügye tavaly júliusban zárult: az ötszörös aranylabdás támadó a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le, s a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió eurót nem fizetett be. Így először 21 hónapos börtönbüntetést kapott, ám ezt végül 252 ezer euróval kiválthatta. Valószínűleg akkor sem kellett volna börtönbe vonulnia, ha nem kap bírósági hozzájárulást a pénzbírságra való átváltásra, mivel Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

Korábban a spanyol élvonal nagycsapataiban szereplő több labdarúgó, így Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao és Fábio Coentrao ellen is hasonló eljárás indult. A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho Real Madridnál töltött időszakát jelenleg is vizsgálják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!