2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

BL: pályán a tavalyi döntős és az Arsenal is

2015. február 25., szerda 18:05

Két újabb nyolcaddöntős mérkőzéssel folytatódik este a labdarúgó-Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. A tavalyi döntős Atlético Madrid a német Leverkusen vendége lesz, az Arsenal hazai pályán fogadja a Monaco együttesét.

Nem teljesen ismeretlen terep a BayArena az Atlético játékosai számára: a két klub az Európa-liga csoportkörében 2010-ben kétszer is megmérkőzött egymással, mindkét alkalommal 1:1-es döntetlen született. Ma este már nagyobb a tét: a házigazda Leverkusen ráadásul még soha nem nyert a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős párharcot – különösen a spanyol csapatok ellen állnak rosszul a nemzetközi kupaporondon a németek. „Az Atlético semmivel sem rosszabb csapat, mint tavaly volt, amikor döntőt játszott a Bajnokok Ligájában. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de optimistán várjuk a mérkőzést. Az első perctől kezdve meg akarjuk mutatni ellenfelünknek, hogy bár nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei, azért teljesen esélytelenek sem vagyunk” – mondta Roger Schmidt, a Leverkusen vezetőedzője.

A másik párharcban, Londonban az Arsenal látja vendégül a Monaco együttesét, a BL történetében először. Az ágyúsok trénere, Arsene Wenger számára azért is lehet különleges a mérkőzés, mert a szakember 1987-től hét éven át irányította a francia csapatot. Az Arsenal sorozatban tizenötödik nyolcaddöntőjére készül a sorozatban, innen továbbjutnia azonban 2010 óta nem sikerült. „Már a csoportkörből sem egyszerű továbbjutni, arról pedig, hogy az elmúlt négy évben mi történt, felesleges beszélni. Igaz, hogy egyszer sem jutottunk tovább, de ebből két alkalommal a későbbi győztes búcsúztatott minket, sokszor csak idegenben lőtt több góllal. Ezért is mondom, hogy az egész párharc során végig koncentráltnak kell lennünk, hogy továbbjussunk” – mondta Arsene Wenger.

A Monaco legutóbbi BL-szereplése alkalmával szintén a nyolcaddöntőben vérzett el. Mindkét találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!