2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Bernd Storck átérzi a magyar–román Eb-selejtező fontosságát

2015. július 21., kedd 16:22, frissítve: kedd 17:38

A Dárdai Pál által kikövezett úton haladna tovább Bernd Storck. A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya azt mondta: átérzi a románok elleni szeptemberi Európa-bajnoki selejtező fontosságát, mivel tisztában van a két ország történelmi előéletével.

Tavaly szeptemberben vette át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását Dárdai Pál, a megbízást először csak két hónapra vállalta. A románokkal játszott döntetlen, majd a Feröer-szigetek és a finnek elleni győzelem után született meg az egyezség, hogy Dárdai az Eb-selejtezők végéig marad a válogatott élén. Ehhez először a Hertha is hozzájárult, nemrég azonban úgy döntöttek, hogy a magyar szakember csak a berlini csapatra koncentráljon.

„Itt Pali nagy energiát fektetett abba, hogy meggyőzze a Herthát, hogy két helyen is helyt tud állni” – hangsúlyozta Vági Márton, az MLSZ főtitkára kedden. Dárdai Pál azonban hiába lobbizott, klubja nem engedett. Az MLSZ alelnöke szerint is értelmetlen lett volna egy hosszan húzódó jogi vita a magyar szövetség és a Hertha között.

„Természetesen egy szerződést mindig meg lehet támadni, és mi úgy gondoljuk, hogy a szerződés alapján megfelelő érveket tudtunk volna felsorakoztatni amellé, hogy Dárdai Pál igenis folytathatja a munkáját. Azonban egy jogi vita jelen pillanatban nem vitte volna előre a helyzetet, hiszen tudjuk, a jogorvoslatok sokszor éveket vesznek igénybe, a románokkal viszont szeptemberben fogunk játszani” – jelentette ki Berzi Sándor

Bernd Strockot márciusban nevezték ki az MLSZ sportigazgatójának Dárdai Pál javaslatára. Az MLSZ szerint már ekkor felvetődött, hogy Dárdai esetleges visszahívása esetén vállalná-e a szövetségi kapitányi posztot. Később Bernd Storck irányította az U20-as világbajnokságon nyolcaddöntős magyar csapatot.

A magyar labdarúgó-válogatott irányítását átvevő német szakember azt ígéri: nem változtat azon, ami eddig Dárdaival kitűnően működött. „Miért kellene változtatnom? Úgy vélem, jó úton vagyunk és ezen kell tovább haladnunk. Persze nekem is van egy saját stílusom, ahogy Pálnak is, de nem akarok mindent gyökerestül felforgatni. A csapat sikeres, miért akarnék ezen változtatni?” – emelte ki a szövetségi kapitány.

A magyar csapat szeptember 4-én Budapesten fogadja Romániát, majd szeptember 7-én Észak-Írországban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!