2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Babos német ellenféllel, Stollár az első kiemelttel kezd

Hír TV

2018. február 18., vasárnap 18:33, frissítve: vasárnap 20:25

Német ellenfél ellen kezd Babos Tímea a 227 ezer dollár – átszámítva 56 millió forint – összdíjazású budapesti keménypályás női tenisztornán. Stollár Fanny a viadalon elsőként kiemelt Dominika Cibulkovával szemben ragad ütőt. A viadal ma kezdődött és jövő vasárnapig tart.

A címvédő és a tornán harmadik helyen kiemelt Babos Tímea a német Tatjana Maria ellen kezdi meg szereplését a budapesti WTA-tenisztorna, míg a szabadkártyás Udvardy Panna a nyolcadik helyen rangsorolt Donna Vekiccsel kezd.

Nem volt szerencséje a szintén szabadkártyával induló Stollár Fannynak sem. A nyitófordulóban az első helyen kiemelt Dominika Cibulkovával találkozik. A világranglista 210. helyén álló magyar játékos azonban nem feltett kézzel megy majd ki a pályára.

„Szerintem nem lehetett volna szerencsés, vagy nem szerencsés sorsolás, hiszen mindenki nagyon magas szinten játszik, aki a tornán részt vesz. Nem azt fogom nézni, hogy ki ellen fogok játszani, hanem a saját játékomra fogok figyelni. Ha jó napot fogok ki, akkor még egy győzelem is benne van a meccsben” – mondta a 19 éves magyar teniszező.

Cibulkova célja első kiemeltként a tornagyőzelem Budapesten. A szlovák játékos jelenleg a 30. a világranglistán. Nevét azonban előrébb szeretné olvasni.

„Nem vagyok elégedett azzal, ahogy jelenleg állok. Azért is jöttem Budapestre, mert az itt szerzett világranglista pontok jól jöhetnek ahhoz, hogy előrébb lépjek, ha pedig mérkőzéseket nyerek, az önbizalmat ad. Voltam már 10. a világranglistán és szeretnék visszakerülni a legjobb 10-be” – mondta.

Cibulkova egy általa aláírt teniszütőt is hozott magával Magyarországra, amit elárvereznek. Az ebből befolyó összeget a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány kapja.

A tornán eredetileg Bacsinszky Tímea és Magdalena Rybarikova is részt vett volna, ám sérülés miatt mindketten lemondták a szereplést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!