2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Sport

Az orosz szövetségi kapitány fejlődőképes magyar csapatot látott

Az orosz sportsajtó örömmel nyugtázta a szbornaja budapesti sikerét, amelyet megérdemeltnek minősített, de jutottak elismerő szavak a magyar labdarúgó-válogatottnak is a 3-2-es vendéggyőzelemmel zárult vasárnap esti Nemzetek Ligája-mérkőzést követően.

  • Az orosz szövetségi kapitány fejlődőképes magyar csapatot látott

"Nekem tetszettek a magyarok, fiatal, gyors együttes, amelynek több fejlődőképes futballistája is van" - köszönt vissza több értékelésben is Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitány véleménye, amelynek a találkozó utáni sajtótájékoztatón adott hangot.

A TASZSZ hírügynökség a szakvezető összegzéséből kiemelte, hogy a Puskás Arénában nézők nélkül rendezett meccsen az orosz válogatott 3-0-s vezetését követően, hatvan perc után kiengedett, aminek csaknem megfizették az árát, a hajrában végrehajtott cserékkel azonban sikerült egy gólt megőrizni előnyükből.

"Úgy tűnt háromgólos vezetésünknél, hogy a mérkőzés innen már csupán formalitás lesz, de a magyarok karaktert mutattak, és kihasználták a vendégek védekezésben elkövetett hibáit" - írta összefoglalójában az állami hírügynökség.

A Szovjetszkij Szport felrótta az orosz csapatnak, hogy a második félidőben már kevésbé volt koncentrált, s átengedte a kezdeményezést a magyaroknak.

"Ezen a szinten ez megengedhetetlen, mi mégis megtettük és gólokkal fizettünk érte" - idézte a lap Csercseszovot.

A Szport Ekszpressz azt emelte ki, hogy mivel a szerbek felett Moszkvában aratott 3-1-es diadal után Budapesten is nyert a szbornaja, így Oroszország tökéletesen rajtolt a Nemzetek Ligájában. Viszont a lap weboldalának értékelésében az a kritikus megállapítás is szerepel, hogy az orosz válogatott majdnem kiengedte kezéből a győzelmet a magyar fővárosban.

"A Nemzetek Ligája nem elsődleges torna, de nem szabad alábecsülni. Az ebben a sorozatban megszerezhető pontokra is szüksége van Oroszországnak a nemzetközi ranglistán való minél előkelőbb helyezés szempontjából, ami jól jöhet a 2022-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásakor" - írta a sportlap.

Az Izvesztyija elégedetten nyugtázta honlapján a budapesti győzelmet, viszont bírálta is a válogatottat, amiért háromgólos előnyét csaknem teljesen elfecsérelte.

"Az összpontosítás elvesztése problémákat okozott Oroszország csapatának" - olvasható az értékelésben, amely egyszersmind elismerően ír Marco Rossiról, a házigazda együttes olasz szakvezetőjéről:

"Tisztelegnünk kell a magyarok edzője előtt, akinek cseréi meglepetést okoztak és a vendéglátók játékának felgyorsulását hozták. Erre pszichológiailag nem voltunk felkészülve, két gólt is kaptunk, és nehézzé vált visszaszereznünk az irányítást. 3-2-es állásnál az orosz csapat kezdett pánikba esni, a magyarok pedig szinte a mérkőzés végéig beszorítottak minket a saját térfelünkre, bár már nem jutottak el igazán veszélyes helyzetig."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!