2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

A világ legjobb férfi kardozói érkeznek a hétvégén Budapestre

Hír TV

2019. március 19., kedd 15:41, frissítve: kedd 16:07

Budapest ad otthont a péntektől a kardvívók Világkupa-versenyének. A mezőny erősségére jellemző, hogy a két évvel ezelőtti világbajnok Szatmári Andrásnak is selejtezőt kell vívnia.

A világ legjobb férfi kardozói érkeznek a hétvégén Budapestre, a Gerevich–Kovács–Kárpáti egyéni és csapat Világkupára. A verseny összesen 19 olimpiai bajnoki cím birtokosairól kapta nevét. A hagyományos, több mint fél évszázados múltra visszatekintő viadal 2015 után visszaköltözik a fővárosba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vadonatúj Ludovika Arénájába, ahol a múlt század elején a nagy hírű vívómesterek tanították a kard alapjait.

A világbajnok kardvívó, Szatmári András kevésbé sikeres időszakon van túl, de most a maximumot szeretné kihozni magából.

„Igazából amit magamtól várok, az az, hogy próbáljak meg a legjobban vívni, maximális teljesítményt nyújtani. Aztán, hogy ez eredményben hogy fog kinézni, reméljük minél jobban, jó lenne nyolcba vagy négybe kerülni a magyar közönség előtt. Csapatban pedig mindenképp döntőt vívni” – mondta a világbajnok kardvívó.

Az egyéni verseny selejtezőit március 22-én, a döntőt 23-án, a csapatversenyt pedig 24-én rendezik.