2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Sport

A szerbek szerezték meg az aranyérmet

Kikapott a budapesti Eb-döntőjében a férfi-vízilabda-válogatott, a fináléban a szerbek 12-7-re verték Benedek Tibor csapatát. Ezzel Magyarországé az ezüst, Szerbia pedig megvédte címét. A bronzérem Olaszországé lett, amely 11-9-re győzött Montenegró ellen.

Az Európa-bajnoki döntőben a kék sapkában játszó szerbek kezdtek jobban a magyarok ellen. Pijetlović góljával a címvédő Szerbia 3–1-re nyerte a meccs első negyedét. A második 8 percet is a szerbek kezdték jobban, Aleksić lőtt gólt közelről. A szünethez közeledve Vámos Márton faragott le egyet az ellenfél ötgólos előnyéből, ezzel lett 6-2 Szerbiának, a szünet előtt pedig 7-2 oda. Egyedül a harmadik negyedet sikerült megnyernie Benedek Tibor csapatának. Ekkor Szivós Márton is betalált. 8-4-nél Filipović visszaállította az ötgólos szerb előnyt. A harmadik negyed végére azonban Varga Dénes góljának is köszönhetően három gólra felzárkózott Magyarország, így kis remény még volt a fordításra. Szerbia azonban rákapcsolt az utolsó nyolc percben és végül 12-7-re megnyerte a döntőt, a végeredményt Vámos Márton állította be. Szerbia megvédte Eb-címét, Magyarország pedig ezüstéremmel zárta a budapesti Európa-bajnokságot. „Egyértelműen az emberelőny-emberhátrány, ami eldöntötte ezt a meccset. Félidőben már láttuk azt, hogy itt van hiba, és nem tudtunk váltani. Sajnos kegyetlenül kihasználták az emberelőnyöket, nekünk pedig nem jöttek be azok a figurák, amik a csoportmeccseken, illetve az elődöntőben. Szerintem ezért nyílt ketté a mérkőzés, kiszolgáltatott helyzetbe hoztuk a kapusainkat, úgyhogy könnyedén tudtak gólokat lőni. Nem tudtuk ledolgozni a hátrányt a második félidőben” – mondta Decker Ádám vízilabdázó.


A szövetségi kapitány élvezte az Eb-t, és örül, hogy a magyar válogatottat ismét a világ legjobb csapatai között emlegetik. „Meg szeretném köszönni ezt az egész hangulatot, ezt az egész ittlétet, mert felejthetetlen élmény volt. Biztos vagyok benne, hogy mi is maradandót nyújtottunk. Mert azt, hogy idekerültünk ilyen elvárások mellett és ilyen környezetben itt voltunk a döntőben, már azt is nagyon nagy dolognak tartom. És amit a legnagyobb dolognak, hogy újra a világ egyik legjobb csapataként tartanak minket számon” – fogalmazott Benedek Tibor.

A világbajnok magyar válogatott a legutóbbi Eb-n elért harmadik helyéhez képest egy helyet javítani tudott, a méretes aranyserleg azonban maradt Szerbiáé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!