2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

A magyar válogatott a Nemzetek Ligájából még kijuthat az EB-re

2019. november 20., szerda 16:04

Kikapott, de még ott lehet az Eb-n válogatott! 2-0-ra győzött Wales a magyar labdarúgó válogatott ellen Cardiffban, így Marco Rossi együttese nem tudott egyenes ágon kijutni a jövő nyári Európa-bajnokságra. A magyar csapatnak ezért a márciusi pótselejtezőn kell kiharcolnia az Eb-szereplést.

Az első lövésre a 13. percig kellett várni. Bale cselezte be magát a büntetőterületen belülre, de lövését Gulácsi fogta. Sajnos azonban a következő helyzetnél már tehetetlen volt a magyar hálóőr. Bale Lang mellett középre tekerte a labdát az érkező Ramsey pedig megszerezte a vezetést.

Nem sokkal később Szoboszlai Dominik tört be a tizenhatoson belülre, azonban lőni már nem tudott, a kontratámadásból pedig majdnem gólt szerezett Wales. Ismét Bale tálalt középre, ám Davis a kapu mellé fejelt. A helyzet után felpörgött a magyar csapat és kis híján gólt is szerzett. Szalai Ádám készítette le a labdát Szoboszlainak, akinek lövését Hennessey reflexmozdulattal hárította, majd Sallai Roland próbálkozhatott, de a hazai kapus leért a jobb alsó sarokba is. Így 1-0val fordulhattak a csapatok. A második félidő aztán rosszul kezdődött a mieink számára.

Egy szabadrúgás után a játékszer Ramsey elé került, a Juventus játékosa pedig közelről nem hibázott. A 66. percben Ramsey megszerezhette volna a mesterhármast is, de a támadó kicsivel kapu mellé tekert, így a vége: Wales-Magyarország 2-0. Marco Rossi csapata a márciusi pótselejtezőn még kijuthat az Eb-re. Ehhez viszont két mérkőzést kell majd nyernie, az ellenfelek pedig a pénteki sorsoláson derülnek majd ki.

HírTV