2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Sport

A FIFA felfüggesztheti a Brazil Labdarúgó Szövetséget

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztheti a brazil szövetséget (CBF), amennyiben utóbbinál januárban új elnököt választanak.

  • A FIFA felfüggesztheti a Brazil Labdarúgó Szövetséget

A FIFA vasárnap levélben figyelmeztette a CBF-et, hogy felfüggeszti tagságát, amennyiben Ednaldo Rodrigues helyett januárban új elnököt választ. A felfüggesztett szövetségek válogatottjai és klubcsapatai nem szerepelhetnek a nemzetközi versenysorozatokban.

Egy Rio de Janeiró-i bíróság december 7-én eltávolította hivatalából Rodriguest - akinek a megbízatása 2026-ig tartott - a tavalyi megválasztásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt, és felhatalmazta José Perdizt, a brazil sportbíróság vezetőjét, hogy harminc munkanapon belül szervezze meg az új elnök megválasztását. Két brazil legfelsőbb bíróság a múlt héten megerősítette az ítéletet.

A FIFA alapszabálya tiltja bármely harmadik fél beavatkozását tagszövetségeinek ügyeibe, és a CBF-nek küldött korábbi leveleiben is azt közölte, hogy indokolatlannak tartja a beavatkozást.

A FIFA és a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) január 8-án bizottságot alakít az ügy megvitatására, és ameddig a vizsgálatok le nem zárulnak, nem engedélyezi új választás kiírását. Ha ezt Brazíliában nem tartják tiszteletben, a FIFA megbünteti a CBF-et.

Perdiz úgy reagált: a megadott határidőn belül, a megkövetelt átláthatósággal és feddhetetlenséggel fogja kiírni a választásokat.

A Rodrigues-ügy negatívan befolyásolhatja a brazilok szándékát a 2027-es női világbajnokság megrendezésére, valamint azt a törekvését, hogy a Real Madrid vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit szerződtessék a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális: A CPAC harmadszor jön Budapestre + videó

Napi aktuális: A CPAC harmadszor jön Budapestre + videó

A Napi aktuálisban Szikra Leventével, az Alapjogokért Intézet vezető elemzéjével többi között a következő témákról beszélgetett Velkovics Vilmos. Megkezdődött az idei év első konzervatív seregszemléje, a CPAC Washington, Woke ideológia és gender-őrület, Szánthó Miklós: Magyarország nem woke-nak való vidék, A magyar jobboldal kiáll az Isten, haza, család hármas egysége mellett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Stankovic: Megérdemelten jutott tovább az Olimpiakosz

Stankovic: Megérdemelten jutott tovább az Olimpiakosz

Dejan Stankovic vezetőedző elismerte, hogy az Olimpiakosz jobban játszott a Ferencvárosnál, ezért két 1-0-s sikerével megérdemelten jutott tovább a labdarúgó Konferencia-ligában a 16 közé jutásért rendezett párharcból.
Bernd Storck: Jó úton halad a csapat

Bernd Storck: Jó úton halad a csapat

A korábbi magyar szövetségi kapitány hangsúlyozta, a kudarcszériát felváltotta egy veretlenségi sorozat, ez az eredményekben látszik, mert "a játék rendben van", ezért elégedett, mert a csapat "jó úton halad".
Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!