2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Sport

A Ferencváros 24., a Paks első kupadiadalára hajt

Az örökrangsorban éllovas Ferencváros 24., míg a Paks sporttörténelmi első diadalára készül a labdarúgó Magyar Kupa szerdai döntőjében.

  • A Ferencváros 24., a Paks első kupadiadalára hajt

A találkozó esélyesei a jobb erőkből álló fővárosiak, akik sorozatban negyedik bajnoki címük után olyan bravúrt hajthatnak végre, amely az előző három alkalommal nem sikerült nekik, nevezetesen azt, hogy duplázzanak. Legutóbb a bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa-győzelem ugyanabban az évben éppen az FTC-nek sikerült, még 2016-ban.

Bár a kerete egyértelműen erősebb a Ferencvárosnak, mégse mehet biztosra a története első kupadöntőjében szereplő Pakssal szemben, mert amióta az atomváros csapatát Bognár György irányítja, kifejezetten gólerős futballt játszik, az adok-kapokból pedig több esetben az erősebb riválisokkal szemben is jól jött ki. Nem kivétel ez alól a Ferencváros sem, ugyanis az idény három bajnoki összecsapásából egy ízben a Paks diadalmaskodott, méghozzá vendégként a Groupama Arénában. Legutóbb, 12 nappal a kupadöntő előtt azonban - hátrányból fordítva - a Ferencváros 2-1-es sikerrel vágott vissza a korábbi kudarcért.

"Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy ilyen mérkőzésen mindkét csapat nyerni akar. A szezon akkor lenne teljes a számunkra, ha a bajnoki arany mellett felemelhetnénk ezt a gyönyörű és nehéz trófeát is" - mondta a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov, a fővárosiak orosz trénere.

"Ez nem egy kupameccs, hanem a kupadöntő, márpedig a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni. A Ferencváros jobb képességű játékosokból áll, gyorsabb, kreatívabb és kezdeményezőbb, de alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy ennek ellenére nyerjen és megfelelő ellenállást tanúsítson" - fogalmazta meg várakozásait Bognár György.

A Magyar Kupa elhódításán túl a nemzetközi kupaszereplés is tétje lesz az összecsapásnak, ugyanis diadalával a Paks a következő szezonban indulhatna a Konferencia-liga selejtezőjében, ha viszont a Ferencváros nyer, akkor bajnoki negyedik helyezettként a MOL Fehérvár készülhet az európai kupaporondra.

A 82. Magyar Kupa-döntő szerdán 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában. A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint hétfőig 30 ezer belépőt vásároltak a szurkolók, akik 2500, 3500, 4500 és 6500 forintos áron juthatnak a jegyekhez. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!