2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

A 2032-es budapesti olimpiáért küzdenek

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 22:36, frissítve: csütörtök 23:05

Nem adja fel a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) – a visszavont 2024-es pályázat után már a 2032-esre készülnek. A szervezet vezetője szerint a rendezéshez szükséges beruházások megvalósítása lehet az egyik kulcsa a sikernek, de a magyar szándékot ezúttal egy népszavazásnak kell megerősíteni.

Tizenöt fiatal olimpikon sport és tanulmányi teljesítményét díjazta a Budapesti Olimpiai Mozgalom és több hazai gazdasági szereplő. A Magyar Sportért Alapítvány ösztöndíjait idén ötödik alkalommal ítélték oda.

„A ma átadatott ösztöndíjakkal, a támogatottak száma, nyolcvanra nő és ezzel egy különlegesen széleskörű kört fedünk le a sportágak tekintetében az asztalitenisztől a vízilabdáig, a nyári sportoktól ifi olimpikonok felnőtt olimpikonok át, de ugyanúgy széleskörű azoknak a tanulmányi intézményeknek a köre, ahol ezek a sportolók tanulnak” – mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A díjazottak egyike Szigeti Roland, evezős is aki gőzerővel készül az idei világversenyekre, de távlati terveiben a tokiói olimpia is szerepel. Persze egy hazai olimpiát is fontosnak tartana.

„Nagyobb motiváció lenne és a sportág számára fontos lenne. Csinálnának egy új pályát, ahogy volt az eredeti tervekbe. És még esetleg Tokió után még én is kitartanék tovább” – mondta a versenyző.

A Budapesti Olimpiai Mozgalom meg is tesz ezért mindent, Szalay-Berzeviczy Attila, a Hír TV-nek azt mondta már dolgoznak azon, hogy Budapest és Magyarország sikerrel pályázzon a 2032-es ötkarikás játékok megrendezésére.

„Nekünk az a feladatunk, hogy felkészítsük az országot és a jövendő pályázatot arra, hogy az sikeres legyen, de ehhez nyilvánvalóan, ami 2024 kapcsán eldőlt a 2032 olimpiához egy referendum vezet, egy országos referendumnak, ami sikeresen kell megcsinálni. Nekünk az lesz a következő időszakban a feladatunk, hogy ezt pályázatot tényekkel érvekkel, kommunikációval támogassuk, hogy ne politikai, hanem egy értelmes döntés szülessen a jövőnkkel kapcsolatban” – fejtette ki a BOM elnöke.

Szalay-Berzeviczy Attila hozzátette, a fontos szempont, hogy a sport és infrastrukturális beruházások is komoly lökést adhatnak egy sikeres magyar pályázatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!