2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Sport

51 aranyéremmel zárt Hosszú Katinka

69 éremmel, közte 51 arannyal zárta az úszók idei rövidpályás világkupa-sorozatát Hosszú Katinka. A magyar úszó teljesítményével 489 ezer dollárt, vagyis mintegy 120 millió forintot keresett, a sorozat végén pedig – neki is köszönhetően – a magyar csapat zárt az éremtábla élén.

Hosszú Katinka 10 kilogrammnyi érmet gyűjtött össze.

„Én is úgy álltam az idei világkupa-sorozathoz, hogy nem hiszem, hogy sokkal jobban tudok majd teljesíteni, mint tavaly. A múlt évinek is nagyon örültem, és nem gondoltam, hogy sikerül világcsúcsokat úsznom megint. Saját magamat is megleptem kicsit idén, hogy ennyit sikerült fejlődnöm tavaly óta, és boldoggá tesz, hogy így megy a felkészülés. Örülök, hogy az a program, amelyet elterveztünk Shane-nel és az a felkészülés, amelyet folytatunk, hozza az eredményeket. Azon vagyunk, hogy egy kicsit mindig sikerüljön fejlődni, hogy ez így menjen továbbra is, és remélem, hogy az olimpiára majd a maximumot tudom kihozni magamból” – értékelte saját teljesítményét az úszó.

Pihenésre azonban nincs sok ideje Hosszú Katinkának, valamint férjének és edzőjének, Shane Tusupnak. A világkupa-sorozat zárása után csütörtökön már kezdődik a rövidpályás országos bajnokság Százhalombattán, ami egyben válogató is a december 3-án kezdődő dohai rövidpályás vb-re.

Kiss László szövetségi kapitány az idei eredmények miatt bizakodó lehet. „Nagyon bízom benne, hogy tisztességes, jó helytállás lesz, hiszen ebben az évben remekül szerepeltünk az ifjúsági Európa-bajnokságon, az ifjúsági olimpián, a felnőtt-Európa-bajnokságon, a világkupákon, és tulajdonképpen a nagy zárásra várunk ezzel a rövidpályás világbajnoksággal” – mondta a kapitány.

A dohai világbajnokság Hosszú Katinkának a remélt újabb érmek mellett egy másik elismerést is hozhat, hiszen a vb-n választja majd meg a nemzetközi szövetség az év úszóját, s a magyar sportoló ott van a jelöltek között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!