2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Sport

200 játékos 2 napon át 2015 percet játszott

Harminchárom órán keresztül pattogott a labda Érden a hagyományos év eleji röplabdarendezvényen. A végső győzelmet megszerző csapat gálamérkőzést játszott a magyar női röplabda-válogatottal. A 2015 perc röplabda elnevezésű esemény legjobbjai érmeket és trófeákat vehettek át.

2015 perc játékkal köszöntötték az újévet Érden a röplabdások. A kétszáz játékos két napon át felváltva 2015 percet játszott. „Annak idején tíz csapattal, egy pályán csináltuk, most gyakorlatilag húsz csapattal két pályán egy nagy csarnokban tudtuk ezt megrendezni, durván kétszáz résztvevővel és 33 órán és 35 percen keresztül pattogott itt a labda” – mondta Dömötör László, a 2015 perc röplabda fő szervezője.

A röplabda is szerepel a kormány által kiemelten támogatott tizenhat sportág között. A rendezvény fővédnöke Simicskó István sportállamtitkár szerint fontos a sportágat népszerűsítő programok szervezése. „Azzal, hogy a kormány kiemelten támogatja a hazai röplabda fejlődését a szövetséggel együttműködve, ez jelent egy pozitív változást, egyre több gyermek igazol le egyesületekhez, klubokhoz, és ez a mostani röplabdaünnep is arról szól, hogy igen szükség van az ilyen sportágat népszerűsítő rendezvényekre, és lám-lám nagyon sokan jöttek el, és örömmel nézték a különböző mérkőzéseket” – értékelte az eseményt a sportállamtitkár.

A végső győzelmet megszerző csapat gálamérkőzést játszott a magyar női röplabda-válogatott tagjaiból álló együttessel. „Májusban véget ér a magyar bajnokság, és onnantól teljes kerettel készülünk a válogatottal, és szeptemberig folyamatos összetartáson leszünk túl, és az EB-re készülünk, hogy minél jobb és erősebb keretet válogasson össze az edzőnk, ezért mindent megpróbálunk megtenni” – mondta Miklai Zsanett válogatott röplabdázó.


A magyar női röplabda-válogatott 28 év után játszik ismét Európa-bajnokságon, A belga–holland közös rendezésű torna szeptemberben kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!