2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

19 éremnél tartanak a magyarok a szegedi sárkányhajó-vb-n

Hír TV

2018. július 21., szombat 18:34, frissítve: szombat 20:14

Szombaton a 2000 méteres versenytáv futamaival folytatódott a klublegénység sárkányhajó-világbajnokság Szegeden. A magyar csapat szombaton egy aranyérmet szerzett. Minden idők legnépesebb vb-jén 30 ország 6200 versenyzője áll rajthoz.

16 éves kortól a senior korosztályig összesen 140 sárkányhajócsapat küzd csütörtök óta Szegeden. A dunaújvárosi Dragon Steel SE junior csapata 1-1 arany, ezüst és bronzérmet nyert. A legénységben fiatal kajakosok lapátoltak.

– Az, hogy világbajnokok vagyunk, az azért elég nagy eredmény. Úgyhogy, ha van verseny és ha hívnak, akkor én nagyon szívesen megyek és helytállok mindenben.
– Jó bulinak számít egy ilyen verseny?
– Szerintem nagyon-nagyon jó. Mivel nemcsak egyedül vagy, hanem a társaidtól is kapod az energiád és a támogatást és ez nagyon pozitív hatást válthat ki a karrierre, az evezésre, mindenre – mondta két versenyző, Bucsi Blanka és Csőregi Dorka.

Pénteken a seniorok 500 méteres versenyén a Dragon Aqua csapata hatalmas csatában szerzett világbajnoki címet.

– Most már harmadik napja kergetjük a kanadaiakat, tegnap például 66 századdal győztek le minket, az 26 centit jelent.
– Ha jól tudom, többen voltak a hajóban, mint lehet, két ember még ott volt Önökkel.
– Fizikailag 20-an voltunk, 20 evezős volt a hajóban, két sporttársunk sajnos föntről, a fellegekből nézett le ránk, az ő segítségük is ott volt mellettünk – mondta Ozsváth Zoltán.

„6200 versenyző még soha sem volt egy világversenyen, és ez óriási dolog. Nyilván rendeztünk már két világversenyt 2013-ban egy nemzetek közötti vb-t, 2009-ben egy klublegénység világbajnokságot, és hát a sportdiplomáciai szinten is erős Magyarország, és versenyzői szinten pedig rengeteg éremmel és kiváló érmekkel rendelkezünk. Többszörös világbajnokok vagyunk számokban, úgyhogy Magyarország ebből a szempontból – ahhoz képest, hogy 20 éves a szövetségünk, ez nekünk jubileumi év, nekünk különleges – ez egy fantasztikus dolog” – mondta Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

A magyar csapatok eddig 19 érmet nyertek a világbajnokságon. Vasárnap a 2000 méteres futamokkal folytatják a versenyzők a Tisza szegedi belvárosi szakaszán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!