2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

17-18 éves játékosokkal maradna bent az NB III-ban a Pécs

Hír TV

2018. július 30., hétfő 15:03, frissítve: hétfő 15:51

Ifjúsági korú játékosokkal vág neki az NB III-as bajnokságnak az egykor szebb napokat látott Pécsi MFC. A tulajdonos önkormányzat nehéz anyagi helyzete miatt reális céljuk csak a bennmaradás lehet. Közben másfél milliárd forintból labdarúgó akadémia épül a városban.

A pécsi labdarúgó csapat 2015-ben esett vissza az első osztályból megyei szintre. Az akkori tulajdonos, az egykori Alexandra könyváruházlánc-vezér Matyi Dezső nem tudott pénzügyi garanciát adni a folytatásra, ezért az MLSZ három szinttel visszaminősítette a PMFC-t. Az új gazda a város cége, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. lett. Egy év alatt egy osztályt lépett előre a csapat, de az NB III-ban kétszer sem sikerült a bajnoki cím elnyerése.

Nyáron kiderült, a város nehéz anyagi helyzete miatt az eddigi 200 milliós költségvetés harmadával gazdálkodhatnak, a játékosokat és az edzőt is elküldték. A csapat körüli légkörre jellemző, hogy vezérszurkolójuk is csak arcát nem vállalva mert beszélni.

„Nincs pénz, nincs perspektíva, nincsenek játékosok, mi szurkolók nem látjuk a jövőjét ennek a klubnak. Azt a jövőjét, hogy esetleg egy osztállyal feljebb lépjünk. A szurkolók belefáradtak már az NB III mocsarába. Egyszerűen csak itt tapicskolunk ebben az NB III-ban, és nem tudunk feljebb kerülni” – mondta egy szurkoló.

A PMFC az új bajnokságban 17-18 éves játékosokkal vág neki a pontvadászatnak, céljuk csak annyi, hogy elkerüljék a kiesést.

„A tavalyi, illetve a tavalyelőtti esztendő kiemelt költségvetése már a múlté. Sajnos a feljutás sem sikerült az NB II-be, így az önkormányzat illetve azoknak a reménybeli szponzoroknak a támogatásával, akikkel jelenleg is tárgyalunk, szerényebb célt tűztünk ki a csapat elé. Ebben az esztendőben igyekszünk benn tartani a gárdát. Hogyha a jövőben úgy alakul, akkor ismét újult erővel megpróbálkozhassunk a feljutásért vívott harccal” – mondta Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az ellenzék szerint az önkormányzat szándékosan teszi tönkre a pécsi sportéletet.

„A pécsi sportélet szándékos leépítése zajlik. Emlékezhetünk arra, hogy hány kiváló egyéni sportág jeles képviselője hagyta el a várost, azért mert más városban megkapja mind az anyagi, mind az erkölcsi megbecsülést. Gondolok itt többek között olimpikonokra is. Emlékezhetünk arra, hogy fideszes városvezetés hogyan tette tönkre a női kosárlabdát. Emlékezhetünk arra, hogy a fideszes városvezetés hogyan tette tönkre a férfi és a női kézilabdát is itt Pécs városában. Most pedig elérkeztünk a futballhoz és most épp a pécsi futballt teszik tönkre” – mondta Fogarasi Gábor, jobbikos politikus, a Pécsi Önkormányzat népjóléti és sportbizottságának alelnöke.

Ettől függetlenül a fociakadémia építési láz Pécset is elérte. Tavasszal tették le a másfél milliárd forintos költségvetésű Idősebb Dárdai Pál labdarúgó akadémia alapkövét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!