2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Szilágyi nagy áldozatot hozott

2016. augusztus 12., péntek 07:01, frissítve: péntek 07:03

Szilágyi Áron az elmúlt négy évet végig annak rendelte alá, hogy újból olimpiai bajnok lehessen – mondta el az aranyérmes kardvívó előző trénere Magyarország élőben című műsorunkban.

Somlai Béla szerint míg négy éve Londonban egy küzdő fiatalembert láthattunk, addig Rióban már egy rutinos férfi lépett pástra. Az edző hozzátette: ha Áron harmadszor is olimpiai bajnok tudna lenni, az világviszonylatban is rekord lenne.

„A Szilágyi Áron a londoni olimpia utáni időszakot is úgy töltötte, hogy hát szinte végig egy felkészülés volt a következő olimpiára. De azt az utolsó időszakot, ezt az utolsó fél évet, de különösen az utolsó két-három hónapot aztán mindent ennek a célnak az eléréséért rendelt alá, hogy az olimpián jól szerepeljen, felállhasson a dobogóra. Azt előre nem lehet megjósolni, hogy meg is nyer valaki egy versenyt, de természetesen ez a fő cél. És az ő személyiségjegyeiben benne van az is, hogy ő egy nyerő típus” – mondta a Hír TV-nek a Rióban is aranyat szerző Szilágyi egykori trénere.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!