2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Neymar megtörte az átkot, sírás lett a vége

2016. augusztus 21., vasárnap 10:41, frissítve: vasárnap 10:41

Brazília nyerte az olimpia férfi labdarúgótornáját, miután a döntőben tizenegyesekkel felülmúlta Németországot. A dél-amerikai ország történetében először nyert olimpiai aranyat labdarúgásban. Szintén először lett olimpiai bajnok a szerb férfi vízilabdacsapat és az orosz női kézilabda-válogatott. Mo Farah brit futó pedig London után ismét duplázott.

A brazil emberek az utcára vonulva éltették az országot, és szabályos népünnepélyt rendeztek, miután focicsapatuk megszerezte első olimpiai aranyérmét. „Annyira boldog vagyok, Brazília most először olimpiai bajnok, ráadásul itt, Brazíliában. Annyira örülök a győzelmünknek. Aranyat, aranyat nyertünk” – lelkendezett egy lány.

A sikert a brazilok nem kis részben Neymarnak köszönhetik, aki már az első félidőben vezetést szerzett csapatának. Bár Németországnak az 59. percben sikerült egyenlítenie, a tizenegyespárbajban egy büntetőt elrontottak, így a brazilok diadalmaskodtak. Az utolsó tizenegyest éppen Neymar értékesítette, aki örömében elsírta magát. „Annyira büszke vagyok. Annyira boldog vagyok. Büszke vagyok, hogy aranyérmes lettem és hogy történelmet írtunk” – nyilatkozta a lefújást követően a csapatkapitány.

Ezzel Brazília többszörös átkot tört meg: 1950-ben hazai pályán vesztett vb-döntőt Uruguayjal szemben, 2014-ben szintén hazai pályán kapott ki Németországtól a vb-elődöntőben, és korábban három olimpiai bajnoki döntőt is elbukott.

Szintén első olimpiai aranyát szerezte a szerb vízilabda-válogatott, amely a döntőben 11-7-re verte az ősi rivális, címvédő horvátokat. A női orosz kézilabda-válogatott is a dobogó legfelső fokára állhatott, miután Franciaországot múlta felül a döntőben. De volt oka az örömre a brit Mo Farahnak is, aki 10 ezer méter után 5000 méteren is megvédte londoni címét. A szomáliai származású sportoló az első brit futó, aki négyszeres olimpiai bajnok lett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!