2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Versenyt futnak az idővel, hogy találjanak még élőket

Hír TV

2018. július 9., hétfő 12:33, frissítve: hétfő 13:07

Japánban száznál is több halálos áldozatot követelt az ítéletidő. Félő, hogy még tovább nő az számuk, mert tovább ötven személyt keresnek.

Japánban múlt csütörtök óta háromszor annyi eső esett, mint egy átlagos júliusban. A víz elöntötte utcákat, több gát is átszakadt. Több mint 1800 ember vált földönfutóvá. Annak ellenére, hogy előzőleg 6 millió lakos szólítottak fel, hagyják el az otthonukat.

„Nem vártam, hogy ilyen történik, ezért nem pakoltam össze vészhelyzetre, nincs más ruhán, mint ami rajtam van” – mondta egy férfi.

A legsúlyosabb helyzet Hirosimában van. „A halottak és az eltűntek száma meghaladta a százat, és nagyon súlyos károk keletkeztek ebben a történelmi esőzésben” – jelentette be Abe Sinzo, japán kormányfő a lélektaninak tartott veszteséglistát.

A mentőalakulatok újraindították a keresést a sárban, gyakorlatilag versenyt futnak az idővel az ázsiai országban, hogy még életben találják az eltűnteket.

„Mivel még mindig nagyon sok az eltűnt, a mentési munkálatokban foglalkoztatott védelmi erők számát 73 ezerre növeltük” – tette hozzá a kormányfő.

Nemcsak a közutakat érinti az ítéletidő, hanem sok helyen a vasúti közlekedés is leállt. Több mint 30 útvonalon függesztették fel a vonatjáratokat Japán nyugati felén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!