2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Vacog egész Európa

Hír TV

2018. március 2., péntek 08:51, frissítve: péntek 09:06

Szinte szibériai hideg tapasztalható a kontinens nagy részén, az időjárási viszonyok rengeteg helyen közlekedési fennakadásokat okoztak Európa-szerte. A fagyhalálok miatt figyelmeztetést adott ki az Egészségügyi Világszervezet.

A kora márciusi hidegfront Észak- és Dél-Olaszországban is káoszt okozott. Az időjárás-jelentések szerint vasárnapra, a parlamenti választás napjára már jobb lesz az idő, nem fogja nagyban befolyásolni a szavazási kedvet.

Nagy-Britanniában 1991 óta nem tapasztaltak ilyen zord időjárást március elején. A lakókat meglepetésként érte a hirtelen jött hideg. Nagyon rossz hatással van az üzletre a havazás és a fagy. Nem látni turistákat sehol, még a helyiek sem jönnek vásárolni. Persze, hogy megérezzük ezt a bevételeinken – mondta egy londoni boltos.

A havazás komoly fennakadásokat okozott az európai légi és szárazföldi közlekedésben. Az Emma nevű hóvihar miatt a dublini repülőtér csütörtökön lebénult. A London, Párizs és Brüsszel közötti vasúti közlekedés szintén leállt.

A héten Lengyelországban huszonegyen, Szlovákiában heten, Csehországban hatan haltak meg a hidegben.

A havazás súlyos gondokat okoz a világ más tájain is. Japánban az északi Hokkaidó szigeten mintegy háromszáz személyvonat- és száztíz repülőjáratot kellett törölni. Utasok tömegei rekedtek az állomásokon. A japán meteorológiai hivatal több régióban otthonmaradásra kérte a lakosokat, mert évek óta nem tapasztalt hóviharok kialakulása fenyeget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!