2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Túrják az orrukat a taxisok és büdös van, az Ubert akarják

2016. augusztus 5., péntek 17:15, frissítve: péntek 17:55

Tajvanon is betiltják az Ubert. A közösségi fuvarszervező szolgáltatás a helyi hatóságok szerint illegálisan működik az országban, mert informatikai cégként jegyeztette be magát.

Tajvani Uber-sofőr munkában. A férfi kollégáival együtt hamarosan új pénzkereseti forrás után nézhet, a szigetországban ugyanis betiltják a szolgáltatást. A tajvani Befektetési Bizottság azért bünteti így a világcéget, mert az nem közlekedési, hanem informatikai szolgáltatásként jegyeztette be magát. A taxisok örülnek a hatósági döntésnek.

„Az Uber-sofőröknek nem kell vizsgát tenniük, nem kell nekik engedély vagy bizonyítvány. Ők csak sima sofőrök, akiknek alacsonyabbak az áraik, mint nekünk. Ez árt nekünk, taxisoknak, és reméljük, hogy a kormány a lehető leggyorsabban véget vet ennek a tevékenységnek. Ha nem, akkor szerezzék meg a szükséges engedélyeket, és legyen köztünk egy sportszerű verseny” – mondta egy helyi taxis.

Az Ubert használó utasok szerint viszont inkább a taxikat kellene kitiltani a szigetről.

„Mivel az uberesek a saját kocsijukat vezetik, tisztábbak az autóik, és jobbak, megbízhatóbbak. A taxisoknál meg gyakran tapasztaltam, hogy az orrukat túrják, bételdiót esznek, és mindig van valami szag az autójukban. Orrtúrás után meg nyilván nem fogadom el tőlük a visszajárót, az felejtő... Úgyhogy inkább az Uberre szavazok. Ha nem lesz többé Uber, nagyon csalódott leszek” – jelentette ki egy Uber-használó.

A kaliforniai központú Ubert 2009-ben alapították, és már a világ 500 városában igénybe lehet venni a szolgáltatásait.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!