2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Trump: „Én találtam fel a kamu szót”

2017. október 9., hétfő 07:10, frissítve: hétfő 10:48

Hillary Clinton magát okolja Donald Trump győzelméért, a visszafordított menedékkérőkről közölt riportot a Foreign Policy.

Hillary Clinton magát okolja Donald Trump győzelméért – írja weboldalán a Sunday Times. A volt first lady és demokrata elnökjelölt a brit lapnak adott interjújában kifejti, hogy a brexitnépszavazás is intő jel volt, ami utalt arra, hogy ez a politikai klíma akár Trump győzelmét is hozhatja, de nem vette észre a figyelmeztetést. Hozzátette, hogy nagyon alkalmasnak tartotta magát az elnöki posztra, ezért nem is gondolta, hogy veszíthet.

Donald Trump állítja, hogy ő találta fel azt a szót, hogy kamu – az amerikai elnök ezzel egy katolikus újságnak adott interjújában dicsekedett. Trump azt mondta, lehet, hogy mások is használták előtte, de ő nem vette észre. Trump elnökjelöltként és elnökként is rendszeresen használja a fake news, vagyis kamu hírek kifejezést az ellenzéki média lejáratására.

A visszafordított menedékkérőkről közölt riportot a Foreign Policy. A külpolitikai portál a többi között egy 24 éves szenegáli migráns történetét meséli el, aki a megtakarításait költötte az útra, többször börtönbe zárták, eladták rabszolgának, hogy aztán váltságdíj fejében elengedjék, majd három hónapot töltött egy szobában, ahol nem volt hely lefeküdni sem. Szenegálba visszatérve most munkanélküliként tengődik. A lap szerint a menedékkérők gyakran megalázottan, pénz nélkül térnek haza a kilátástalanságba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!