2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Tragédia a születésnapon, 13 halott

2016. augusztus 6., szombat 09:54, frissítve: szombat 10:19

Tragédiával végződött egy születésnapi buli Franciaországban: 13 fiatal meghalt és 6-an megsérültek, amikor tűz ütött ki Rouen egyik bárjában. Valószínűleg a tortán lévő gyertyák okozták a tüzet.

A roueni Cuba Libre bár. Ezen a helyen vesztette életét szórakozó fiatalok egy csoportja, miután tűz ütött ki az alagsorban, ahol születésnapi mulatságot tartottak.

„Mondtam a barátomnak, hogy menjünk fel a teraszra, épp le akartam ülni, amikor hirtelen mindenhol füst és lángok voltak, a levegőbe repültek a székek, az ablakok kitörtek... Nagyon megijedtünk...” – számolt be a tragédiáról egy szemtanú.

Az áldozatok füstmérgezést kaptak. Egyelőre csak azt lehet kizárni, hogy terrortámadás történt volna. A rendőrség a legvalószínűbbnek azt tartja, hogy a születésnapi torta gyertyái lángra lobbantották a teremben lévő szőnyeget és függönyöket. Az oltási munkálatokban összesen 50 tűzoltó vett részt.

„Rossz érzés, mert én is meghalhattam volna, ha nem megyek fel a barátommal. Gyerekeim vannak... Két barátom odalent volt, ők is anyák, három gyermekük van... Szörnyű...” – mondta egy szemtanú.

Sajtójelentések szerint az áldozatok mindegyike 18 és 25 év közötti fiatal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!